Boyteks'in maske çalışmasından müjdeli haber geldi

 

Erciyes Anadolu Holding’in tekstil sektöründeki öncü kuruluşu Boyteks Tekstilin   pandemi mücadelesinde kullanılabilecek . patenti alınmış inovatifantiviral kumaşının İsveç ve Almanya’daki  enstitülerde yapılan testleri başarılı sonuçlar verdi. Kayseri’de Almanya’dan gelen virüs öldürücü antibakteriyel 140 kiloluk sıvıyla yapılan kumaşın  virüs öldürücü etkisi olduğu ve 5 yıkamada özelliğini koruduğu belirlendi. Bu özel kumaştan ilk planda üretecekleri maske ve önlükleri Sağlık Bakanlığına ücretsiz olarak vereceklerini söyleyen Holding CEO’su Alpaslan Baki Ertekin,‘’Bu kumaşla ilgili çalışmamızın Almanya ve İsveç’deki enstitülerdeki testleri olumlu sonuçlandı. En kısa sürede üretime başlayacağız’’ dedi

Heyecan ve ilgi yaratan  nano teknoloji yeni kumaşla ilgili gelişme, Erciyes Anadolu Holding’in Yönetim kurulu üyesi ve CEO’su Alpaslan Baki Ertekin’in sosyal medyaya attığı tweetle gündeme düştü. Ertekin ,paylaşımında ‘’ Nano teknoloji ile bir kumaş üretilse, temas ettiği virüsleri Covid-19 dahil öldürse, 5 yıkamaya  kadarda virüsleri öldürme özelliğini kaybetmese,bu kumaştan maske yapılsa, nasıl olur ? Şahane olmaz mı ? Boyteks tekstil yaptı. Almanya’ya teste yolladık. Haftaya müjdemizi bekleyin’’ifadesine yer verdi. Bu mesajla birlikte Almanya’dan özel olarak getirilen 140 kiloluk dezenfektan madde ile Boyteks  ARGE  merkezinde virüs öldürücü hale getirilen  özel kumaşla bütünleştirilerek hem Almanya hem de İsveç’deki 2 ayrı bu konudaki uzman  enstitülere gönderildi.Her 2  dünya çapında akredite olmuş enstitüden gelen raporda  Boytek’in patentini yeni aldığı 7 inovatifantiviral kumaşının yüzde 90 virüs öldürücü etkisi olduğu kanıtlandı.

MİKROP ÖLDÜRÜCÜ KUMAŞ HEYECAN YARATTI

Erciyes Anadolu Holding bünyesinde faaliyet gösteren Boyteks Tekstil A.Ş’nin ,antiviral özellikli kumaş üretimi için bütün ekibi ve uluslararası çözüm ortaklarıyla birlikte ,yaklaşık 2 aydır yoğun  bir tempoyla çalışmasında önemli aşama kaydedildi. Almanya’daki test çalışmalarının ardından  antiviral özellikte üretilecek bu kumaşlardan yüz maskesi  ve diğer koruyucu tekstil malzemeleri üretmek mümkün olabilecek. DÜNYA Gazetesine açıklama yapan Erciyes Anadolu Holding Ceo ‘ su   Alpaslan Baki Ertekin ;  ‘’Covid - 19 un ne kadar hızlı yayıldığına dünyanın tanık olduğunu görüyoruz. Kaybedecek zaman yok.” dedi.  Ertekin şöyle konuştu :

ANTİVİRAL MASKELER VİRÜSÜ YOK EDECEK
‘’Yüz maskesi üretiminde yaygın olarak kullanılan nonwoven ürünlerinin dünyadaki ihtiyacı karşılama kapasitesi  ve teknolojik sıkıntılar nedeniyle , nonwoven yüz maskesi kumaşlarına  alternatif olabilecek, antiviral özellikli, yıkanabilir dokuma ve örme kumaşların  geliştirilmesi için Boyteks bir çalışma gerçekleştirdi. Geliştirdiği inovatif ürünler ve teknolojik altyapısı ile yatak kumaşı sektöründe dünya markaları arasında yer alan Boyteks , tekstil alanındaki tüm bilgi birikimi ve deneyimiyle pandemi mücadelesi için antiviral dokuma ve örme kumaş üretimine odaklandı. Boyteks A.Ş , antiviral özellikli kumaşlar  üzerinde virüslerin en kısa sürede yok edilmesine  ve bu sayede kullanım süresince  kişileri  koruyabilecek  çözümlere yöneldi. 
Yüksek teknolojik yöntemlerle sentezlenen antiviral malzemeler, özel proseslerle kumaşlara uygulanabiliyor. Bu teknoloji ile virüslerin protein yapıları bozularak, antiviral kumaş yüzeyinde tutunmasının engellenmesi ve virüslerin etkisiz hale getirilmesi amaçlanıyor. Yapılan ilk  çalışmalar  olumlu sonuçlar verdi. Uluslararası akredite bir kuruluşun  mikrobiyoloji bölümünde  ISO standartlarına göre kumaşların antiviral özelliklerinin testleri başarıyla sonuçlandı. Ticari olmamak kaydıyla ilk planda Sağlık Bakanlıgına maske ve önlük üretip vereceğiz.’’ dedi,



COVİD 19’U ÖNLEYEN MASKE 8.5 TL’YE MAL OLUYOR

Ertekin, bu özel kumaşın virüsün protein yapısını ve fonksiyonunu bozduğunu, kumaştan yapılan maskenin yaklaşık 8.5 TL’ye mal olacağını ve önlüğün 5 yıkamaya elverişli olduğunu , Boyteks’te halen bu özelliklerde 6 patentli kumaş daha bulunduğunu, Covid 19 nedeniyle ülke genelinde normal kumaştan 500 bin maske üretip, Sağlık bakanlığı ve ilğili yerlere ücretsiz  dağıttıklarını sözlerine ekledi.

Diğer Haberler