Bu ünlü Kayseriliyi tanıdınız mı?

Kayseri Telgraf, 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında hazırladığı ünlü Kayserililerin çocukluk fotoğraflarını sizlerle paylaşmaya devam ediyor.

RİFAT HİSARCIKLIOĞLU

M.Rifat Hisarcıklıoğlu, 365 Oda ve Borsayı kapsayan, Türkiye’nin kar amacı gütmeyen en büyük iş kuruluşu olan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) Başkanıdır.Mustafa Rifat Hisarcıklıoğlu, 22 Kasım 1955 tarihinde Ankara'da doğmuştur. Aslen Kayseri’lidir. Babası Dr. Emin Bey, annesi Solmaz hanımdır. Yatılı olarak okuduğu TED Ankara Koleji'ni bitirdi . Yaz tatillerinde Kayseri’ye geldiğinde Güneş Eczanesi'nde 5 lira haftalıkla çırak olarak çalıştı. Ardından Gazi Üniversitesi Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Fakültesi Ekonomi ve İşletme Bölümü'nden mezun oldu. Lisans öğretiminin ardından, Hisarcıklıoğlu, özel sektörde profesyonel hayatına başlamış olup, halen yapı malzemeleri, inşaat, ihracat-ithalat, tarım, yatırımlar, arazi ıslahı, gıda ve otomotiv sektörü gibi alanlarda faaliyet gösteren Eskihisar Şirketler Grubunun Yönetim Kurulu Başkanlığını yürütmektedir. Seçkin bir işadamı olarak sürdürdüğü profesyonel kariyerinin yanı sıra, Hisarcıklıoğlu, 1992 yılında Ankara Ticaret Odası (ato) tir ve bu görevini halen sürdürmektedir. Ayrıca hali hazırda yine ato’da Genel Kurul Delegeliği görevini yürütmektedir.M. Rifat Hisarcıklıoğlu, 26 Haziran 2001 tarihinden itibaren Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) Başkanı olmakla birlikte aynı zamanda 2003 yılından beri de TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi mütevelli heyeti başkanıdır. Kristal Şeker Sanayi A.Ş., Eskihisar İnşaat ve yatırım A.Ş., Eskihisar Dış Ticaret A.Ş., Fibor A.Ş., Söğütözü İnşaat ve İşletme A.Ş., Eskihisar İnşaat Malzemeleri A.Ş.'de Yönetim kurulu başkanı, Nuh Makina Sanayi A.Ş., Nuh Ticaret ve Sanayi A.Ş. ve Nuh Çimento A.Ş.'de Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yaptı.“Haydi Kızlar Okula” kampanyasının önemli destekçilerinden olan, başarılı iş yaşamının yanı sıra sosyal sorumluluklarını da hiçbir zaman geri plana itmeyen Hisarcıklıoğlu, UNICEF Türkiye Milli Komitesi Yüksek Danışma Kurulu Üyesidir.

Çorum’daki Kristal Şeker’in de sahibi olan ve Ankara’daki Armada ve Plaza alışveriş merkezlerinin yapım ve işletmesinde söz sahibi olan Rifat Hisarcıklıoğlu, Manisa Turgutlu’da 94 dönümlük serasında ‘California Wonder’ tipi biber ve salkım domates üretiyor. Ayrıca Hisarcıklıoğlu’nun Nuh Ticaret ve Nuh Çimento’da da ortaklıkları bulunuyor.

 

İngilizce ve Almanca bilen Rifat Hisarcıklıoğlu, Meral Hisarcıklıoğlu ile evli ve üç çocuk babasıdır. Gökberk (d.1989), Emin (d.1980) adında iki oğlu, ve Solmaz (d,1983) adında bir kızı vardır

Diğer Haberler