Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Büyükşehir Belediyesi'nin kalkınma için gerçekleştirilen proje kapsamında olarak dağıtılmak üzere 11,5 milyon TL karşılığında 200 ton nohut ve 38 ton mercimek olmak üzere toplam 238 ton tohum törenine katıldı.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından Kayseri çiftçilerine yönelik, 'Büyükşehir'den Tarıma Büyük Destek' sloganıyla, Nohut ve Mercimek Tohumu Dağıtım Projesi çerçevesinde, insan faaliyetleri gerçekleştirildi. Tören kapsamında üreticiye 11 milyon 500 bin TL maliyetle 200 ton nohut tohumu ve 38 ton mercimek tohumu desteği verildi.
Kadir Has Kongre Alanı'nda gerçekleşen toplantı törenine, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç'ın yanı sıra AK Parti Kayseri İl Başkanı Hüseyin Okandan, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Mücahid Soyak, Mustafa Türkmen, İl Tarım ve Orman Müdürü Bülent Saklav, Büyükşehir Belediyesi daire başkanları, KASKİ Genel Müdürü Yavuz Çağan, Kayseri Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Abdulkadir Güneş, ilçelerin ziraat başkanları ve çiftçiler katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başlayan törenlerde konuşan Başkan Büyükkılıç, Kayseri'de de etkili olan zirai olaya, hasar tespitinde katıldıklarını ve isimleri TARSİM ve ÇKS'nin (Çiftçi Kayıt Sistemi) önemine işaret etti. Büyükkılıç, 23 Nisan'da İstanbul'da yaşanan depremden dolayı da geçmiş olsun temennilerini dile getirerek, dirençli şehirler oluşturmak için hayatta kalmanın önemine dikkat çekti.
“Amacımız Üretenin Hizmetkârı Olmak, Üreteni Sırtımızda Taşımak”
Başkan Büyükkılıç, konuşmasında birlik, beraberlik mesajlarını vererek 16 ilçeyi bağrına bastığını söyledi. Büyükkılıç, sanayi ve ticaret şehri Kayseri'nin tarım ve hayvancılık alanında da iyi noktalara ayrılmaya başladığını vurgulayarak, “Amacımız üretmenin hizmetkârı olmak, üretimi sırtımızda takip etmek. Bu alanda gösteriler eksik olmaz” dedi.
Kovan Sizden Arı Bizden Projesi kapsamında 25 Nisan Cuma günü saat 04.00'te arı sunumunu gerçekleştireceklerini de duyuran Büyükkılıç, tüm törenlere davet etti.
“Kayseri'mizin Bir Tarım Kenti Olduğunu da Gösterdik”
Başkan Büyükkılıç, nohut ve mercimek tohumu projesi ile gerçekleştirilecek üretimin ardından hasat edilecek mercimeğin alımının sürekli müjdesini vererek, projeye desteklerinden dolayı Kayseri Valisi Gökmen Çiçek'e teşekkür etti. Büyükkılıç, hibe olarak 1 milyar TL'ye yakın bir tarım desteği ve hayvancılık alanında üreticiye sunduklarını kaydederek, "Böylelikle Kayseri'mizin bir tarım kenti olduğunu da gösterdi. Üreticimiz ne istiyorsa olmak bizim adeta desteklerimiz haline gelmiş" ifadeleri ile tarım ve hayvancılık alanında Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin desteklenmesi hakkında bilgi verdi.
“Siz yeter ki üretin, ekin dikin. Biz sizin hizmetkârınız”
Desteklerinin süreceğini ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, "Siz yeter ki üretin, ekin, dikin. Biz sizin hizmetkarınızız. Sayın Tarım ve Orman Bakanımız zirai don olayı ile ilgili gerekli desteklerin verileceğini açıklayacak. Desteklerini esirgemeyen kurumlara teşekkür ediyorum. Çalışmalar, uğurlu, bereketli olsun" dedi.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin büyükşehirler arasında çiftçilere en çok destek veren belediyeye dikkat etmek Kayseri Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Abdulkadir Güneş, “Başkanım Allah razı olsun. Her konuda, dünya konusunda, arı konusunda, bütün tarımla ilgili girdilerde alet ve ekipmanlarımızda destek oluyorsun. Büyükşehir Belediyesi biz bunun bilincindeyiz.Herkesin rahatında teşekkür ederim” ifadelerinde bulundu.
Konuşmaların ardından yayınlanane 11,5 milyon TL maliyetle 200 tonluk nohut, 38 tonluk mercimek üretimi dağıtım yapıldı.