Çetin Arık: “Aş yok, iş yok, oy yok!”

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, halkın sadece geçerli oylarla değil, geçersiz oylarla da iktidara mesaj verdiğini belirterek, “Halkımıztaleplerini yok sayan, görmezden gelen iktidara, seçim pusulalarına ‘Damat varsa ben yokum’, ‘3600 ek gösterge polisin hakkıdır’, ‘Aş yok, iş yok, oy yok!’gibi mesajlar yazarak tepki gösterdiğini gördük. Umarım halkın oylarını iradesini tekrar tekrar test edenler verilen mesajları da anlar. Ama hiç umudum yok. Çünkü AKP halkın talepleriyle ilgilenmek, sorunlarını çözmek yerine hileyle, hukuksuzlukla seçim kazanmaya çalışıyor” diye konuştu.

AKP’nin itirazı üzerine geçersiz oyların yeniden sayıldığı İstanbul’da seçim kurullarında oyları bekleyen milletvekillerinden biri olan CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, geçersiz oyların yüzde 70’ler seviyesinde tamamlandığını, aradaki farkın yaklaşık 17 bin oy Ekrem İmamoğlu lehine olduğunu belirtti. Söz konusu farkın kapanmayacağını ve Ekrem İmamoğlu’nun gecikmeli de olsa İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak mazbatasını alacağını ifade eden Arık, İmamoğlu’na yeni görevinde başarılar dileyerek, “İmamoğlu ile İstanbul kazanacak, Türkiye kazanacak” dedi. AKP’nin kaybettiği seçimlerin ardından sürekli hukuksuz ve adaletsiz uygulamalara imza attığını belirten Arık, “24 Haziran seçimlerinde mühürsüz oyları geçersiz sayanlar, bu seçimlerde de kazandıkları değil ama kaybettikleri yerlerde geçersiz oyları yeniden saydırarak bir hukuksuzluğa imza atmıştır” dedi.

Günlerdir İstanbul’da yeniden sayılan geçersiz oylar için CHP Milletvekilleri olarak nöbette ilginç geçersiz oylarla karşılaştıklarını belirten Arık, vatandaşların seslerini duymayan iktidara oy pusulaları ile mesaj verdiğini belirtti. Arık, “Kimi vatandaşımız zarfın içine oy pusulası yerine üzerinde ‘Paralı poşete hayır’ diyerek mesaj vermiş. Bizlerin sık sık gündeme taşıdığı ama iktidarın sürekli oyaladığı polislerimiz de taleplerini seçmen pusulasına yazmış. Bir vatandaş emeklilikte yaşa takılan vatandaşlarımızın sorununa dikkat çekmek için pusulanın üzerine mühür basmak yerine ‘EYT’ yazmış. Halkımız taleplerini yok sayan, görmezden gelen iktidara, seçim pusulalarına ‘Damat varsa ben yokum’, ‘3600 ek gösterge polisin hakkıdır’, ‘Aş yok, iş yok, oy yok!’gibi mesajlar yazarak tepki gösterdiğini gördük. Umarım halkın oylarını iradesini tekrar tekrar test edenler verilen mesajları da anlar. Ama hiç umudum yok. Çünkü AKP halkın talepleriyle ilgilenmek, sorunlarını çözmek yerine hileyle, hukuksuzlukla seçim kazanmaya çalışıyor. Adeta sinekten yağ çıkarmaya çalışıyorlar. Ama İstanbul hakkının tercihini değiştiremeyecekler. İstanbul kazandı. ” diye konuştu.

Diğer Haberler