CEV Şampiyonlar Ligi Süper Finalinde Vakıfbank Şampiyon oldu

Avrupa kadın voleybolunda kulüpler düzeyindeki en prestijli organizasyon olan CEV Şampiyonlar Ligi'nde 62. sezonun şampiyonu, İtalya'nın Torino kentinde yapılan Süper Final maçında belirlendi.

Organizasyon tarihinde iki Türk takımının ilk kez finalde karşılaştığı müsabakada VakıfBank, Eczacıbaşı Dynavit'i 27-25, 25-17, 23-25, 25-17 setlerle 3-1 yendi.

Sarı-siyahlı ekip, 9. kez finalde mücadele ettiği finalde 6. kez mutlu sona ulaştı.

Kupa 8. kez Türkiye'de

Türk takımları, Kadınlar CEV Şampiyonlar Ligi'nde 8. kez şampiyonluğa ulaştı.

Son yıllarda yapılan yatırımların meyvesini alan kadın voleybolu, 2011'den bu yana 8. Şampiyonlar Ligi kupasını elde etti.

Avrupa şampiyonu VakıfBank kupasını aldı

Kadınlar CEV Şampiyonlar Ligi'nde mutlu sona ulaşan VakıfBank, kupasını aldı.

Sarı-siyahlı ekip, Avrupa kadın voleybolunun kulüpler düzeyindeki en prestijli organizasyonunun finalinde İtalya'nın Torino kentindeki Alpitour Spor Salonu'nda Eczacıbaşı Dynavit ile karşılaştı. Müsabakayı 3-1 kazanan VakıfBank, tarihinde 6. kez Avrupa'nın en büyüğü oldu.

İtalya'nın ev sahipliği yaptığı Süper Final'in ardından kupa töreni düzenlendi.

Törene, Uluslararası Voleybol Federasyonu (FIVB) Başkanı Ary Graça, Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) Başkanı Aleksandar Boricic, Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, VakıfBank Spor Kulübü Başkanı Abdi Serdar Üstünsalih ve sarı-siyahlı takım katıldı.

Organizasyonu kadınlarda şampiyon tamamlayan VakıfBank'a madalyalarını TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ ile CEV İkinci Başkanı Renato Arena verdi. Sarı-siyahlılar, kupayı ise CEV Başkanı Boricic'in elinden aldı.

Finalde kaybeden Eczacıbaşı Dynavit'e de madalya ve kupası törende takdim edildi.

"Gururlu ve mutluyuz"

VakıfBank Spor Kulübü Başkanı Abdi Serdar Üstünsalih, Kadınlar CEV Şampiyonlar Ligi'ni kazandıkları için gururlu ve mutlu olduklarını söyledi.

Sarı-siyahlı kulübün başkanı, İtalya'nın Torino kentindeki Alpitour Spor Salonu'nda Eczacıbaşı Dynavit'i 3-1 yenerek kupaya uzandıkları Süper Final maçının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Üstünsalih, VakıfBank'ın üst üste 2, toplamda da 6. şampiyonluğunu kazandığını hatırlatarak, "Gururlu ve mutluyuz. Bu altıncı şampiyonluğumuz." dedi.

Finalde iki Türk takımının karşılaştığını dile getiren Üstünsalih, "Sevincimiz esasen katlanmış durumda. İki Türk takımı, Avrupa şampiyonluğu için finalde eşleşti. Cumhuriyet'imizin 100. yılında, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın ertesi gününde iki kadın voleybol takımımızın final maçına çıkması gurur verici. Bu başarıda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu gururu ve mutluluğu milletimize armağan ediyorum." ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler