CHP'den Büyükşehir'e 'Atatürk ve Türk Bayrağı' tepkisi

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle verilen billboard reklamlarında Atatürk ve Türk Bayrağı görsellerine yer verilmemesi tepkilere yol açtı.

CHP Kayseri İl Başkanı Feyzullah Keskin ise yaptığı açıklamada, “Türk Bayrağı resmini koymadan yapılan kutlama bilboardlarını protesto ediyoruz. Türk Bayrağı’ndan mı utanıyorsunuz, Atatürk’ten mi utanıyorsunuz? Bunların olmadığı bir pankart asmaya utanmıyor musunuz?” dedi. 

Başkan Keskin, “Şaşırdık mı, hayır. Her zaman yaptıkları gibi ne Atatürk’ün adını olabildiği kadar da Cumhuriyet adını anmamaya çalışıyorlar. Unutmasınlar ki Kayseri yalnızca AK Partililerin ve Memduh Büyükkılıç’ın değil. Kayseri Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının şehridir. Kayserimiz adına yapılacak olan bütün şeyler Cumhuriyetimizin özellikle 100. Yılında, anma törenlerinde Atatürk’ün adını anmadan, resmini koymadan, Türk Bayrağı resmini koymadan yapılan kutlama bilboardlarını protesto ediyoruz. Türk Bayrağı’ndan mı utanıyorsunuz, Atatürk’ten mi utanıyorsunuz? Bunların olmadığı bir pankart asmaya utanmıyor musunuz? Utandığınız Türk Bayrağı’nı biz buraya asıyoruz” ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler