CHP Genel Başkanı'nın video konferans toplantısına Kayseri İl Başkanı Ümit Özer de katıldı

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı partisinin il başkanlarıyla video konferans yoluyla topmantı yaparak son gelişmeleri değerlendirdi. Toplantıya Kayseri İl Başkanı Ümit Özer'de katıldı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Belediye başkanlarımızın görev yapmaması ya da çalışmaması için iktidar kanadı elinden gelen her türlü engeli gösteriyor ama hangi engeli çıkarırlarsa çıkarsınlar bizim görevimiz de bütün bu engelleri aşmak, belde halkına hak ettiği hizmeti vermektir." dedi.

Kılıçdaroğlu, Kovid-19 salgını sırasında örgütler ve belediye başkanlarının başarılı çalışmalar yaptıklarını söyledi.

İl başkanları, milletvekilleri, parti meclis üyelerinin güzel bir sınav verdiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, Türkiye'de yaşanan sorunları olabildiğince sağlıklı şekilde kavramaya ve o sorunlara çözüm üretmeye de özel bir önem verdiklerini kaydetti.

Yaptıkları basın toplantılarının tamamında hükümete özel bir eleştiri getirmeden sorunların nasıl çözülmesi gerektiğini ifade ettiklerini, iktidarın bunların bir kısmına uyduğunu bir kısmına uyumadığını dile getiren Kılıçdaroğlu, "Ama şu gerçek ortaya çıktı; Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında bu tür olaylarla karşılaşıldığında çok daha sağlıklı çok daha köklü, kalıcı önlemleri alacak olan partinin CHP olduğu ortaya çıktı." diye konuştu.

Kemal Kılıçdaroğlu, 19 ilde tarımda ciddi sorun yaşandığını, afetlerin ürünlere zarar verdiğini dile getirdi.

CHP'li milletvekillerinin gelecek hafta Adana'dan Tunceli'ye kadar 19 ili ziyaret edeceklerini anlatan Kılıçdaroğlu, il başkanlarından milletvekillerini hasarın yoğun olduğu yerlerdeki çiftçilerle buluşturmalarını istedi.

Kılıçdaroğlu, bu illerden gelen raporlar çerçevesinde genel bir politika oluşturacaklarını belirtti.

Belediye meclisi toplantılarında çoğunluğun olduğu yerlerde büyük ölçüde belediye başkanlarının inisiyatiflerini kullanarak sorunlara hakim olduğunu ve çözmeye çalıştığını aktaran Kılıçdaroğlu, çoğunluğun olmadığı yerlerde ise sorunla karşılaşıldığını kaydetti.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ama hiçbir belediye başkanımız 'Efendim ben sorunla karşılaşıyorum, elim kolum bağlandı bir şey yapamıyorum' demiyor, demeyecek de. Sizler il başkanı olarak her koşulda belediye başkanlarımıza destek olacaksınız. Onların önüne çıkan engeller varsa o engelleri aşmaya çalışacaksınız, onlara destek vereceksiniz. Siyaseten eğer belediye başkanımızı eleştiriyorsa o eleştirilere öncelikle cevabı siz vereceksin. İl başkanı olarak cevabı siz vereceksiniz.

Dolayısıyla belediye başkanlarımızın görev yapmaması ya da çalışmaması için iktidar kanadı elinden gelen her türlü engeli gösteriyor ama hangi engeli çıkarırlarsa çıkarsınlar bizim görevimiz de bütün bu engelleri aşmak, belde halkına hak ettiği hizmeti vermektir. Böylece CHP'nin yerel seçimlerde elde ettiği başarının kalıcı olması için belediye başkanlarının önüne çıkan engelleri boşa çıkarmak belediye başkanının da görevi, belediye meclis üyelerin de görevi, milletvekillerinin de görevi, MYK üyelerinin, parti meclisinin ve genel başkanı olarak da hepimizin ortak görevidir. Bu ortak görevi dayanışma içinde büyütmeliyiz."

Kılıçdaroğlu, her il başkanının, ilçe başkanının ve milletvekilinin belediye başkanlarına sahip çıkması gerektiğini vurgulayarak, "Müfettiş ordusu gönderiyorlar. Çıkıp il başkanı olarak toplantı yapacaksınız, bizim belediye başkanına İçişleri Bakanlığı bir müfettiş ordusu göndermiş, 'göndermezse namerttir' diyeceksiniz. Biz her kuruşun hesabını veririz ama merak ediyoruz diyeceksiniz. Serik Belediyesinde iki bakanın huzurunda AK Parti ve MHP milletvekillerinin huzurunda, valinin huzurunda 500 bin liralık rüşvetten söz edildi. Bunu söyleyen AK Parti Belediye Başkanı. Niye kimsenin sesi çıkmıyor, niye kimse konuşmuyor? Bunu anlatacaksınız." şeklinde konuştu.

Antalya Kumluca Belediye Başkanı ile ilgili partiden attıkları eski bir milletvekilinin başlattığı bir kampanya bulunduğuna işaret eden Kılıçdaroğlu, "Aynı şekilde Yalova Belediye Başkanı ile ilgili de. Yalova Belediye Başkanının hiçbir günahı yok. Bütün incelemeler yapılsın. Eyvallah. Biz inceleme, denetim yapmayın demiyoruz, yapacaksınız ama adil adaletli yapacaksınız, doğru yapacaksınız. Buradan gideceğiz." ifadesini kullandı.

İl başkanlarına, "İktidar vurgusu yapmaktan da hiç çekinmeyin." diye seslenen Kılıçdaroğlu, konuşmasını şöyle tamamladı:

Her cümlenizin sonunda sorunu aktardıktan sonra 'var sorun, hiç kimsenin umutsuzluğa kapılma hakkı yok, biz bu sorunu çözeceğiz, milletin, halkın desteğiyle biz sorunu çözeceğiz. Türkiye, sorunlarla boğuşan bir ülke değil, başarılarıyla övünen bir ülke olacaktır', böyle diyeceksiniz. Bugüne kadar Türkiye, sorunları ile boğuşan bir ülke halindedir. Biz sorunları çözeceğiz ve başarılarımızla övüneceğiz, bütün dünyada. Bölgenin en güçlü ülkesi olacağız. Bunu inanarak, kararlılıkla söyleyeceğiz." 

Diğer Haberler