CHP İl Başkanı Özer, 'fukara babası' Bahçecioğlu'nu andı

Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri İl Başkanı Ümit Özer yaptığı yazılı açıklamayla Niyazi Bahçecioğlu'nu vefatının 7. yılında andı. 

Niyazi Bahçecioğlu'nun, CHP'nin Kayseri tarihinde ilkleri yapan halkın ve partililerimizin nazarında 'efsane başkan' olarak anıldığını kaydeden Ümit Özer, Bahçecioğlu'nun yaptığı icraatları da vurguladı.

Özer yazılı açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Mühendis olan Bahçecioğlu, Cumhuriyet Halk Partisi’den Kayseri’nin İlk Büyükşehir belediye başkanı olarak görev almıştır. Şuan ki mevcutta kullanılan Büyükşehir Belediyesi Hizmet binası onun döneminde faaliyete geçti. Türkiye’de ilk tanzim satış mağazaları açıp halka satışı ilk o yaptırdı. Belediye ekmek fabrikasını açarak halkın ucuz ekmek temin etmesini sağladı. Onun dönemindeki benzindeki karaborsacılık ve zam üstüne zam yapılmasına rağmen toplu taşıma araçlarına zam yapılmaması, seyyar hastaneler kurup halkın ayağına gidilmesi belediye hizmetlerine her şeye rağmen zam yapılmaması, Asfalt fabrikaları kurup tozlu topraklı yolların yapılması, Türkiye Belediye Başkanlar Birliği’nin başkanı olması ve daha niceleri… Sivas Caddesi’ ni bir ticaret noktası haline getirip gözde bir merkez haline getirdi. Küme düşen Kayserispor’u önce 2.lige sonra 1.lige çıkarttı. Günümüzde hala kullanılmakta olan İnönü parkını Niyazi Bahçecioğlu’na borçluyuz. Tapusu olmayan gecekondulara tapu vererek halkı evsizlikten korudu ve bir kez daha Efsane Başkan oldu. İhtiyaç sahiplerine ulaştı, onların elini tuttu “fukara babası” oldu. İşi olmayana iş, aşı olmayana aş sağladı, Kayseri’den bir Niyazi Bahçecioğlu geçti. O hepimizin efsane başkanıydı. Ölümünün 7. Yılında onu saygı, sevgi ve minnetle anıyoruz."

Diğer Haberler