Kayseri 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya başka bir suçtan tutuklu bulunan Mustafa Eraslan ve avukatları katıldı.
İş adamı Mustafa Eraslan'ın avukatı, müvekkilinin istese Hasan Hüseyin Uzkülekçi'yi öldürebileceğini belirterek müvekkilinin alacağı olan parayı alabilmek için korkutmak amacıyla ateş ettiğini belirtti. Hasan Hüseyin Uzkülekçi'nin dolandırıcılık iddiasıyla yargılandığını belirten Mustafa Eraslan'ın avukatı, Uzkülekçi'nin müvekkilini dolandırdığını ve sürekli oyaladığını belirterek, olayda Hasan Hüseyin Uzkülekçi'nin burnunun dahi kanamadığını söyledi.
Yapılan yargılama sonucu hakeme heyeti öldürmeye teşebbüs suçundanMustafa Eraslan hakkında beraat kararı verirken, ateşli silahlar kanununa muhalefetten 2 yıl 1 ay, silahlı tehdit suçundan da 2 yıl 11 ay hapis cezasına hükmetti.
Yorumlar
Kalan Karakter: