Erciyes Anadolu Holding, kârlılıkta rekor kırmaya devam ediyor

İstikbal, Bellona, Mondi, Form Sünger, Hes Kablo, Boyteks ve Boyçelik gibi dev markalarıyla Erciyes Anadolu Holding 2016 yılında TMSF’ye devri sonrasında her yıl ciddi bir büyümeyle yoluna devam ediyor.

Tasarruf Mevduatı Sigorta  Fonu (TMSF)  tarafından yönetilen, lider markalarıyla 8 sektörde 30 şirketiyle faaliyet gösteren Erciyes Anadolu Holding tekstilden mobilyaya, demir - çelikten enerjiye kadar sahip olduğu üretim gücü ile Türkiye’nin önemli sanayi grupları arasında yer alıyor Holdingin TMSF’ye geçtikten sonra 2016-19 arasında net kârlılığı yüzde 75.5 oldu.

Eski adı Boydak holdingin yöneticilerinin FETÖ kapsamında  Kayseri Ağır Ceza Mahkemesinde çeşitli cezalara çarptırılmasının yanı sıra devlete müsaderesine  kararı  verilen Erciyes Anadolu Holding, Yargıtay’ın da müsadere kararını onaylamasını beklerken, grubun 2016-2019 yılları bazında faaliyet kârlılığındaki büyüme %68,6, yine aynı dönemdeki net karlılığı %75,5 olarak gerçekleşti. 2019 yılını neredeyse rekor denilebilecek bir başarıyla kapatan Holding’in 2018 yılında (Ocak- Aralık) 9,8 Milyar TL olan cirosu, %14,3’lük artışla 2019 yılında (Ocak-Aralık) 11,2 Milyar TL’ye yükseldi.

HOLDİNGDEKİ FİRMALAR BİRBİRİYLE YARIŞIYOR

Ülke ekonomisine karşı gerçekleştirilen tüm saldırılara rağmen, disiplinli yönetim anlayışı ile uluslararası pazarlarda başarılı sonuçlar almayı sürdürüyor. Önümüzdeki dönemde dünya çapında lider markaların yaratıcısı olma yolunda ulusal ve uluslararası dağıtım ağını daha da güçlendirmeye, inovatif çözümlerle ve teknoloji entegrasyonuyla dünya standartlarında işlerliğe sahip bir sisteme ulaşmaya odaklandı. 2019 yılında gerçekleştirdiği finansal atılımların yanında ciddi bir yapılanma sürecine girdi. Bu dönemde özellikle tekstil ve mobilya şirketlerinde yapısal değişikliklere giderek sürdürülebilir yönetim stratejileri oluşturdu. Türkiye’nin en değerli halı markalarından biri olan Gümüşsuyu Halı’yı gruba kazandırırken, Mondi Home markasıyla gerçekleştirdiği relansman ile yurtiçi ve yurtdışı hedeflerini daha da ileri taşıdı. Dünya çapında tekstil sektörünün lider kuruluşlarından biri olan Boyteks markasını üç farklı tekstil uzmanlığı çerçevesinde büyüme sağlayacağı bir yapıya dönüştürerek. Ev mobilyasının ayrılmaz bir parçası olan ev tekstilinde ise Doqu Home markasını tüketicilerin beğenisine sundu. Ülkeye değer katan yatırımlarıyla 2019 yılında toplam 335 Milyon TL kaynak ayırdı. AR-GE çalışmaları için ayırdığı 29 Milyon TL yatırım ile de faaliyette bulunduğu sektörlere inovatif ve teknolojik yenilikler getirmeye devam ediyor. Geliştirdiği inovatif ürünler ve teknolojik altyapısı ile yatak kumaşı sektöründe dünya markaları arasında yer alan Boyteks, tekstil alanındaki tüm bilgi birikimi ve deneyimiyle pandemi mücadelesi için antiviral dokuma ve örme kumaş üretimi gerçekleştirdi.

 Erciyes Anadolu Holding CEO’su ve yönetim kurulu üyesi Alpaslan Baki Ertekin, milletin emaneti olan  holdingi  TMSF’ye geçtiği 2016 yılından bu yana büyüttüklerini belirterek "Bize milletin bir emaneti olarak teslim edilen  Erciyes Anadolu Holding, sahip olduğu tüm bilgi, beceri, endüstriyel altyapı, teknolojik güç ve hepsinden daha değerli olan insan kaynağıyla Türkiye için çalışmaya, üretmeye devam ediyor." dedi

Diğer Haberler