ERÜ’de Konferans Salonu’na 15 Temmuz Gazisi Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Aslan’ın adı verildi

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) tarafından Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’na 15 Temmuz Hain Darbe Girişiminde Gazi olan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gazi Turgut Aslan adı verildi. Konferans Salonu’nun düzenlenen açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gazi Turgut Aslan ayrıca “15 Temmuz” konulu bir konferans vererek, 15 Temmuz gecesi yaşananları anlattı.

Edebiyat Fakültesi Gazi Turgut Aslan Konferans Salonunda düzenlenen programa, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gazi Turgut Aslan’ın yanı sıra Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, Cumhuriyet Başsavcısı Abdulkadir Akın, ERÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, Ak Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, MHP İl Başkanı Serkan Tok, Ülkü Ocakları İl Başkanı Ali Çelik, şehit aileleri ile davetliler katıldı.

İlk olarak Edebiyat Fakültesi Gazi Turgut Aslan Konferans Salonu’nun açılışının gerçekleştirildiği programda Saygı Duruşu, İstiklal Marşı ve Kur'an-ı Kerim Tilavetinin ardından açılış konuşması yapan ERÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, “Büyük Türkiye hedefimizden bizleri geri koymak isteyen hangi terör örgütü olursa olsun asla ve asla amaçlarına ulaşamayacaklardır” dedi.

Rektör Çalış, “15 Temmuz 2016’da hain darbe girişimine kalkışarak ülkemizin bütünlüğünü, birliğimizi ve dirliğimizi bozacağını sanan hain FETÖ terör örgütü mensuplarına, şanlı tarihi boyunca esarete boyun eğmeyen Aziz Türk Milleti, çoluk, çocuk, genç, yaşlısıyla ellerinde bayrak, dillerinde dua ile canlarını hiçe sayarak Adeta Çanakkale ruhu ile gereken cevabı vermiştir. Ülkemizi bölmek isteyen ve Büyük Türkiye hedefimizden bizleri geri koymak isteyen hangi terör örgütü olursa olsun asla ve asla amaçlarına ulaşamayacaklardır. Tarih boyunca nice zorluklara ve hain saldırılara maruz kalan aziz milletimiz, 15 Temmuz gecesi olduğu gibi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde, “Tek Devlet, Tek Millet, Tek Bayrak, Tek Vatan” inancı ile her zaman ve her şartta hainlere gereken cevabı vermiştir, bundan sonra vermeye devam edecektir” diye konuştu.

“Yıllar geçse de bu millet 15 Temmuz gecesini yaşatan hainleri ve yaşananları asla unutmayacak” diyen Rektör Çalış, şunları kaydetti: “Açılışı bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz Edebiyat Fakültesi Gazi Turgut Aslan Konferans Salonu’nun, şehit ve gazilerimizin aziz hatırasını ilelebet yaşatarak demokrasi ve milli birlik ruhumuzu sonraki kuşaklara aktaracağına olan inancım tamdır. Yıllar geçse de bu millet 15 Temmuz gecesini yaşatan hainleri ve yaşananları asla unutmayacak ve unutturmayacak, yine bu millet şehitlerimiz Ömer Halisdemir, Cennet Yiğit, Kübra Doğanay ve 251 şehidimizi Gazi Turgut Aslan gibi binlerce gazimizi hatırlayacak ve minnettar olacaktır.

Bu vesileyle, 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı mücadele ederken canını feda eden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize sağlık ve afiyet diliyor; bu uğurda gösterdiği büyük cesaret ve mücadeleden dolayı, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Sayın Gazi Turgut Aslan’ın şahsında tüm şehitlerimize, gazilerimize ve aziz milletimize şükranlarımı sunuyorum.”

Vali Şehmus Günaydın da konuşmasında 15 Temmuz gecesinin cesaretin, kahramanlığın ihanete galip geldiği gecenin destanı olduğunu söyledi.

Vali Günaydın şunları kaydetti: “Hain darbe girişiminin üzerinden beş yıl geçti. Bizler bu tür etkinlikler ile o gece neler olduğunu  diri ve canlı tutup, gelecek kuşaklara aktarmak zorundayız. Çünkü ülkemiz üzerinde hesabı olanlar durmayacak. Ama şunu çok iyi bilsinler ki, daha önce uğradıkları akıbete Allah’ın izniyle, milletimizin azim ve kararlılığıyla yine aynı akıbete uğrayacaklar. Hezimete uğrayacaklar. Başarılı olamayacaklar. 15 Temmuz gecesi cesaretin, kahramanlığın ihanete galip geldiği gecenin destanın adıdır. O gece Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla hain FETÖ Terör Örgütünün tanklarına tüfeğine karşı sadece ellerimizde şanlı bayrağı ile meydanlara çıkan kahraman milletimizin asil evlatları onlara hak ettiği cevabı verdiler.” 

15 Temmuz konulu kısa film gösteriminin ardından kürsüye gelen Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gazi Turgut Aslan, 15 Temmuz gecesi yaşananları anlattı.

 Erciyes Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’na ismin verilmesinden dolayı mutlu olduğunu belirten Gazi Turgut Aslan şöyle devam etti: “15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi Günü nedeniyle düzenlenen programa yapmış olduğunuz bu nazik davetinizden onur duydum. Ülkemizin en önemli üniversitelerinden olan Erciyes Üniversitesi gibi her alanda kahraman vatan evlatları yetiştirmeyi misyon edinmiş bir bilim yuvasındaki konferans salonuna adımın verilmesi, bu mücadeledeki tüm gazilerimiz ve şehit ailelerimiz için ayrı bir gurur kaynağı olmuştur. Tüm milletimiz bilmelidir ki, 15 Temmuz 2016 günü FETÖ/PDY silahlı terör örgütü mensuplarınca düzenlenen darbe kalkışmasının yurt sathında başarısız olmasının en büyük etkilerinden birisi de birçok ilimizde olduğu gibi Kayseri halkımızın da tereddütsüz bir şekilde, başta emniyet müdürlüğümüz olmak üzere, hainlerin işgal etmek istediği kurumlarımız önünde toplanarak kendilerini siper etmeleridir. Kayseri halkının bu duruşu şanlı tarihimizdeki yerini alacaktır. Kuşkusuz böyle vatansever yönetici ve eğitimcilerin olduğu Erciyes Üniversitesi’nin yavrularımızda teslim alacakları al bayrağımızı hayatları pahasına dalgalandırmanın şuuru ile her alanda geleceğin kahramanları, üniversitelerde okuyan tüm öğrenci kardeşlerimi gözlerinden öpüyor, muvaffakiyetler diliyorum.”

 Programın sonunda Rektör Çalış tarafından Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gazi Turgut Aslan’a plaket takdim edildi.

Program, 15 Temmuz gecesi şehit olan Cennet Yiğit ile Kübra Doğanay’ın ailelerine plaket takdiminin ardından sona erdi.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gazi Turgut Aslan ayrıca ERÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış’ı ve ERÜ’de geçtiğimiz yıl açılışı gerçekleştirilen 15 Temmuz Şehitler Anıtını ’da ziyaret etti. 

Diğer Haberler