Gül'ün bir yakını Kayseri Telgraf'a konuştu: "Abdullah Bey herkese eşit mesafede"

YAKLAŞIK 1 yıldan bu yana kuruldu, kuruluyor derken Ali Babacan’ın liderlik ettiği DEVA partisi kuruluş dilekçesini  İçişleri Bakanlığına teslim ederek, siyasi partiler arasındaki yerini aldı.

Yeni partiyle ilgili olarak 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün adı sıkça dillendirildi, bu konuda Gül’ün Babacan’a destek olduğu, öne sürdüğü yazıldı, çizildi.

DEVA açıklandıktan sonrada Abdullah Gül’e yakın isimlerin Babacan ile yolları ayırdığı gibi haberler gündeme düştü. Tüm bunlara karşın, Abdullah Gül ‘den ve çevresinden bu iddialara bir yanıt gelmedi.

Türk siyasi hayatına başlangıç yapan DEVA’nın Kayseri il başkanının kim olacağı teşkilatlarında kimlerin yer alacağı henüz netleşmedi. Kayseri’deki yapılanmayı, kurucular kurulundaki tek Kayserili olan ANAP’lı eski siyasi Halil Özsoy’un oluşturacağı beklenirken, KAYSERİ TELGRAF olarak bu konudaki gelişmeleri  Abdullah Gül’ün bir yakını ile konuştuk.

Bugüne dek medyada yazılanların çizilenlerin doğruluğu olmadığına belirten Gül’ün yakını, şöyle dedi :

"BU SÜREÇTE BABACAN FAZLACA GELİP GİTTİ"

"Abdullah Bey devlet adamı vasfını korumak istiyor. Herkese aynı mesafede, eşit mesafede olmayı arzuluyor. Ancak deyimleri ve birikimlerinden yararlanmak gelip kendisiyle görüşmek isteyen olursa, fikrini soran olursa onları geri çevirmiyor.  DEVA’nin kuruluş sürecinde Ali Babacan, Abdullah beye tecrübelerinden yararlanmak, sohbet etmek, fikirlerine danışmak için fazlaca gidip geldi. Durum bundan ibaret. Dediğim gibi Abdullah Bey herkese eşit mesafede duruyor.’’

Diğer Haberler