İyi Parti İl Başkanı Ataman kahvehane esnafını dinledi

Covid-19 sebebiyle bir süre kapalı olan ve 1 Haziran’dan itibaren kepenk açan kahvehanelerde iskambil, okey ve tavla oyunlarının oynanması halen yasak. 

Konu ile ilgili  İyi Parti İl Başkanı Sebati Ataman'a  yaşadıkları sıkıntıları anlatan kahvehane işletmecileri “Çok zor durumdayız, Kahvehaneler pandemi döneminde zaten kapalı kaldı orada bir maddi zorluk çektik. Şimdi ise oyun oynanması yasak olduğundan müşterimiz gelmiyor, bu süreçte birçok arkadaşımız iş yerlerini kapattı, birçoğu da her an kapatabilir. 25 bin TL’lik kredi alanlarımız oldu ama ödeme zamanı geldi şimdi onu da ödeyecek durumumuz yok. Esnaf kefalet kredisinin ödemesinde de bir erteleme olmasına rağmen ödeyemiyoruz, evimize ekmek götürecek durumumuz yok, elektrik parasını bile ödeyemiyoruz, arabalarımızı satarak borçlarımızı, kiralarımızı ödemeye çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı..

Kahvehane işletmecileri, pandemi sürecinde sağlığın her şeyden önemli olduğunu ancak kendilerinin de artık ekonomik olarak bittiklerini, çocuklarını bile okutamayacak duruma geldiklerini ifade ettiler. Esnaflar konu hakkında da Başkan Ataman'dan seslerinin duyurulmasına yardımcı olmalarını istediler.

Diğer Haberler