Kayseri Telgraf Özel Haber.. Polis, korona söylentisi yayanların ensesinde

İl Sağlık Müdürlüğü’nün, kentte koronavirüs vakası olduğu yönünde asılsız paylaşımda bulunulan sosyal medya hesapları hakkında suç duyurusunda bulunmasının ardından Kayseri Cumhuriyet Savcılığı ve İl Emniyet Müdürlüğünce şüpheliler hakkında soruşturma başlatıldı. 

Kayseri Emniyet Müdürü Kamil Karabörk  “Halkı korku ve paniğe sevk edenler hakkında gereken kanuni işlemler yapılacaktır” dedi

 İl Emniyet Müdürü Karabörk, asılsız paylaşımlar konusunda herkesin üzerine düşen sorumluluğu taşıması gerektiğine dikkati çekerek, KAYSERİ TELGRAF’a şunları söyledi:

“İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, gece saatlerinden itibaren "Kayseri'de koronavirüs" olduğu yönünde paylaşımda bulunulan sosyal medya hesaplarından şikâyetçi oldu. Bunun üzerine kullanıcılar hakkında Siber Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerimiz inceleme ve soruşturma başlattı. Halkı korku ve paniğe sevk eden paylaşım ve haber yapanlar hakkında gerekli kanuni işlemler yapılacak. Bu konuda herkesi sorumluluk çerçevesinde hareket etmeye, asılsız iddia ve söylentiler konusunda dikkatli olmaya çağırıyoruz.”

Diğer Haberler