Kayseri Üniversitesi Rektörü Karamustafa, kentin ve bölgenin turizmini değerlendirdi

 Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Kayseri Kültür ve Turizm Müdürlüğü organizasyonunda gerçekleştirilen toplantıda kentin ve bölgenin turizm potansiyelini değerlendirdi. 

Karamustafa, video konferans yöntemiyle gerçekleştirilen toplantıda, turizm ürünü bileşenleri, marka değerleri ve pazarlanmasına ilişkin Kayseri turizminde geçmişten bu yana elde edilen başarıları özetledi.

Turizm ürünü denildiğinde sadece doğal, sosyal ve kültürel cazibe unsurlarının ürün olarak algılanmaması gerektiğini ifade eden Karamustafa, bir coğrafik bölgede sunulan çekiciliklerin ticari değere sahip nitelikteki bir turizm ürününe dönüşebilmesi için ulaşılabilirlik, sahip olunan tesisler, yapılan etkinlikler, düzenlenen paket turlar ve ziyaretçi konforuna yönelik kolaylaştırıcı ve destek niteliğindeki diğer hizmetler ile imaj dahil tüm pazarlama faaliyetlerinin de önemli olduğunu belirtti.

Kayseri denildiğinde akla ilk gelenin Erciyes Kış Sporları Merkezi olduğuna dikkat çeken Karamustafa, başta Nevşehir ve çevresi olmak üzere bölgedeki diğer illerin de önemli tarih, kültür ve tabiat varlıklarıyla öne çıktığını ifade etti.

Kayseri'de yapılan yatırımlarla turizmde önemli adımlar atıldığını vurgulayan Karamustafa, şunları kaydetti:

"Gerek Kayseri şehir merkezinde gerekse Erciyes Dağı’nda 2000'li yıllardan itibaren başlayarak yapılan nitelikli konaklama arzına yönelik uluslararası standartlardaki yatırımlara ek olarak özellikle Erciyes Dağı'nda 2005 yılı sonrasında kış sporlarının gerçekleştirilebilmesine yönelik nitelikli alt ve üstyapı yatırımlarının günümüzde Kayseri'yi, yerel gastronomisi ve sağlık turizmi unsurları, alışveriş imkanları, sosyo-kültürel çekicilikleri, tabiat harikası ve diğer cazibe unsurları ile Kapadokya bölgesinin önemli bir kesiti konumundaki turizm destinasyonu haline getirmiştir. Diğer taraftan Erciyes Dağı’nda nitelikli konaklama arzının artırılmasına yönelik hala önemli ölçüde ihtiyaç bulunmaktadır. Bu çerçevede Kayseri ve Erciyes turizminin gelişiminin dönüm noktalarından bir diğeri de 2011 yılında kurulan destinasyon yönetim örgütü konumundaki Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin iştiraki Erciyes Kayak Merkezi'ndeki Kayseri Erciyes AŞ'dir."

 

Diğer Haberler