Kayserililer eve kapandı, hava kirliliği oranı azaldı

Vatandaşların koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında evde kalması, araç kullanımını büyük oranda düşürdü. İnsanların evde kalması havanın kalitesini iyileştirirken, kirliliğin azalmasını sağladı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile belediyelerin hava kalitesi ölçüm istasyonları verilerine göre, Türkiye'de bulunan 29 büyükşehirde partikül madde (PM10) hava kirliliği yüzde 32 azaldı.

Kayseri'de ise hava kirliliği oranı yüzde 41 azaldı. 1 Ocak-15 Mart tarihleri arasında Kayseri'de hava kirliliği partikül madde oranı 60 iken, 16 Mart-15 Nisan aynı oran 36 şeklinde gerçekleşti. 

Bu veriler doğrultusunda kentte sokağa çıkma yasağının hava kirliliğini olumlu anlamda ne denli etkilemiş olduğu da görüldü.

Ülkedeki büyükşehirlerde en fazla hava kirliliği azalması Kahramanmaraş'ta yaşandı. Kahramanmaraş'ı sırasıyla Şanlıurfa, Hatay, Van, Erzurum ve Eskişehir takip etti.

16 Mart'tan sonra hava kirliliği Kahramanmaraş'ta yüzde 60, Şanlıurfa'da 58, Hatay'ta yüzde 55, Van'da yüzde 53 ve Erzurum ile Eskişehir'de yüzde 51 azaldı.

Hava kirliliğinin en az değiştiği şehirler ise İzmir, Muğla ve Tekirdağ oldu. 3 büyükşehirde hava kirliliği sadece yüzde 3 geriledi.

Diğer Haberler