Kayserililer Federasyonu’ndan Kayseri Tanıtım Günleri’ne davet

Kayserililer Federasyonu Başkanı Muhammed Ali Temel, herkesi 8-11 Aralık tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenecek Kayseri Tanıtım Günleri organizasyonuna davet etti. Temel, “Amacımız Kayserimizin tarihini, kültürünü, turizmini, lezzetlerini hem İstanbullulara hem Kayserili hemşerilerimize hem de İstanbul’da bulunan yerli, yabancı bütün turistlere tanıtmak” dedi. 
 
Kayserililer Federasyonu Başkanı Muhammed Ali Temel, Kayserililer Federasyonu Başkanvekili Yunus Bostancı ve Kayseri Tanıtım Günleri Organizatörü Cumhur Erdoğan, KayseRadar ve Radyo Radar’dan canlı olarak yayınlanan ‘Konuşacaklarımız Var’ programına konuk oldu. Sunucu Salih Zeki Çetin’in moderatörlüğünde yayınlanan programda 8-11 Aralık tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenecek olan Kayseri Tanıtım Günleri organizasyonu konuşuldu. 
 
Kayseri’nin tarihini, kültürünü, turizmini, lezzetlerini tanıtmak amacıyla Kayseri Tanıtım Günleri programını gerçekleştirdiklerini söyleyen Kayserililer Federasyonu Başkanı Muhammed Ali Temel, “Amacımız Kayserimizin tarihini, kültürünü, turizmini, lezzetlerini İstanbul’da tanıtmak. Hem İstanbullulara hem Kayserili hemşerilerimize hem de İstanbul’da bulunan yerli, yabancı bütün turistlere tanıtmak. Kayseri tanıtım günleri tarihte ilk defa yapılıyor. İstanbul Yenikapı’da. Fakat festivaller konusunda çok ciddi tecrübemiz var. Biz Kayserililer Federasyonu olarak geçmişten günümüze kadar İstanbul’da pastırma, sucuk festivalleri, mantı festivalleri yaptığımız için bunlar günlük olarak yapıp bitiriyorduk ama Kayseri Tanıtım günleri 4 gün sürecek. 8 Aralık Perşembe günü başlıyor 11 Aralık Pazar günü de bitecek. Dört gün boyunca dolu dolu bir Kayseri yaşayacak İstanbul. Biz bu organizasyonu yaparken Kayseri Valimiz Gökmen Çiçek beyefendi ve Memduh Büyükkılıç başkanımızın önderliğinde ve destekleriyle bu programın başlangıç startını verdik. Sonra bütün Kayseri iş ve güç birliği içerisinde çok güzel bir program gerçekleştirmek için el birliğiyle çalışıyoruz. Biz de bu çalışmanın bir parçasıyız. Çünkü bizim sloganımız şuydu; Biz birlikte güçlüyüz. Kayseri’de felsefemiz bu, şehrimizin adına, şehrimize değer katacak bütün projelerin özellikle yanında yer alıyoruz. Özellikle bütün Kayserili hemşerilerimizi ve İstanbullu bütün dostlarımızı, İstanbulluları 8-11 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek Kayseri Tanıtım Günleri’ne davet ediyoruz” şeklinde konuştu. 
 
‘AMACIMIZ İNSANLARIN KAYSERİ’Yİ GELİP GÖRMELERİNİ SAĞLAMAK’
 
Kayseri Tanıtım Günleri’nde amaçlarının insanların Kayseri’yi gelip görmelerini sağlamak olduğu belirten Kayserililer Federasyonu Başkanvekili Yunus Bostancı da, “Burada 4 farklı kısım var. En önemlisi kültür çadırı, karşısında ticari yöresel ürünler çadırı var. Burada Kayserimizin sucuk, pastırma ve mantısı anlamında 6 büyük üretici firma orada yer alacak. Ayrıca diğer Kayseri esnafları da yöresel ürünlerin satışını yapacak. Buranın haricinde dışarıda yeme içme stantlarımız olacak. Burada Kayseri’nin meşhur olmuş, lezzet duraklarını göreceğiz. Kayseri’nin yöresel ürünlerini pişmiş vaziyette insanlara sunacağız. Bir de her iki çadırın ortasında etkinliklerimizi yapacağımız alanımız var. Burada yine dolu dolu bir program bizleri bekliyor. Konserlerimiz de olacak. Ahmet Şafak, Fatih Bulut, Ahmet Eşkin olacak. Yöresel ve ayrıca folklorik diğer sanatçılarımız var. Folklor gösterilerimiz olacak, ikramlarımız olacak. Mantı yeme yarışması yapacağız. Kayseri’nin tüm güzelliklerini tanıtım günlerinde göreceğiz. Orayı aslında bir fragman gibi düşünün bunları konsantre halinde sunacağız. Amacımız insanların orada suretini burada da esasını, aslını Kayseri’yi gelip görmelerini sağlamak” ifadelerini kullandı. 
 
Etkinlikte elde edecekleri geliri Kayserili öğrencilere burs olarak vereceklerini dile getiren Bostancı, “Bu etkinlik çerçevesinde biz başlarken bu işe 2 tane temel motivasyonumuz vardı. Birincisi böyle bir etkinliği şimdiye kadar geniş katılımla hiç yapılmamış olması ve bu anlamda bir ilk olması. Bu bizim için çok anlamlı ve çok önemli, çok kıymetli. Ve buradan bağış yoluyla elde edilecek bir gelir var. Gelirin tamamı dernek marifetiyle Kayserili 200’e yakın öğrencimize burs olarak dağıtıyoruz. İlk ödemeyi Kasım ayında yaptık bundan sonra da her ay 500 lira ödemelerimizi yapacağız” diye konuştu. 
 
‘17 TANE YEME İÇME STANDIMIZ OLACAK’
 
Gerçekleştirilecek olan Kayseri Tanıtım Günleri’ne herkesi davet eden Kayseri Tanıtım Günleri Organizatörü Cumhur Erdoğan ise şunları söyledi: “Tamamen Kayseri'ye özgü olan ünlü halkoyun grupları, Kafkas oyun grupları ve Kayseri ile alakalı resim sergimiz olacak. Kayseri'de kültür çadırının içindeki kültür statlarında tarihçi Kayseri hemşirelerimizle panellerimiz olacak. Sanatçılarımız gelecek, çocuklarla ilgili etkinliklerimiz olacak. Yöresel ürün statlarımızda Kayseri’nin değerli firmaları sucuk, pastırma, mantı, çemen, peynir gibi gruplarımızın hepsi olacak. İkramlarımız olacak. Çalışmalarımız bu şeklide devam ediyor. 2 adet yöresel ürünler çadırı ve kültür çadırımız var. Kültür çadırımızda bütün ilçe belediyelerimiz kaymakamlıklarımızla beraber hepsinin standı var. Ticaret odası, ticaret borsası, sanayi odası stantlarımız var, Kayseri Kapalı kale taraftar grubuna ayırdığımız bir stadımız var. Sivil toplum kuruluşları, Valilik ve büyükşehir belediyemize de ayırdığımız stantlar var. Ayrıyeten 17 tane yeme içme stantlarımız var. Buralar da Kayseri’nin yöresel lezzetlerinin satışını yapabileceği stantlarımız. Tanıtım günlerine katılmak isteyen esnaflarımız taleplerinin daha çok artmasını ve bu etkinlikte bize destek olmalarını bekliyoruz. Herkesi bu organizasyona davet ediyoruz.”

Diğer Haberler