Kaza tutanağı artık e- devletten doldurulabilecek

E-Devlet'in mobil uygulaması güncellendi ve sisteme "Kaza Tutanağı" hizmeti eklendi. Daha önce polis ve jandarma bölgesi için maddi hasarlı trafik kazası tespit tutanağı sorgulama hizmeti verilen e-Devlet'e eklenen yeni hizmetle "Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi"ne yönlendirilerek e-Devlet'in mobil uygulaması kullanılarak kaza tutanağı hazırlanabilecek.

E-Devlet'in bu özelliğini kullanabilmek için öncelikle e-Devlet mobil uygulamasını güncellemek ve iki aşamalı doğrulamayı aktif etmek gerekiyor. Daha sonra e-Devlet mobil uygulamasında arama bölümüne "Kaza Tutanağı" yazarak "Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi" tarafından sunulan "Kaza Tutanağı" hizmetine tıkladıktan sonra gelen ekranda Tutanak İşlemleri"ne geçiliyor.

Aydınlatma metnini onayladıktan sonra  ekrandaki seçenekleri kullanarak kazanın senaryosu hazırlanıp, kaza fotoğrafları dosyaya eklenebiliyor. Tutanağın kaza yerinde doldurulması ve mobil cihazdan konum bilgisine erişim izninin verilmesi gereken hizmeti, iki aracın dahil olduğu kazalara karışan taraflar kullanabiliyor.

Sigorta bilgilerinin girilip tutanağın tamamlanmasının ardından kaydedilen tutanak Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi'nin sistemine gönderilerek, mobil uygulama üzerinden kaza tutanağı oluşturulmuş oluyor.

Diğer Haberler