Komşu şehrimizde her iki kişiden biri koronavirüse yakalandı

Ekim ve kasım aylarında koronavirüs vakalarının arttığı Kahramanmaraş'ta alınan tedbirlerden sonra vaka sayları düşüşe geçti. Kahramanmaraş Tabip Odası Başkanı Lütfi Tiyekli, kentteki her 2 kişiden 1’inin hastalığı geçirdiğini belirtti.

Koronavirüsten olumsuz etkilenen şehirlerden biri olan Kahramanmaraş'ta vaka artışı ekim ve kasım aylarında zirveyi gördü. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın da artış gösteren 5 ilin arasında gösterdiği kentteki artış, Hayat Eve Sığar uygulamasındaki yoğunluk haritasına da yansıdı.

Hem vaka sayısı hem de vaka artış hızının zirve yaptığı şehirde hem filyasyon ekiplerinin çalışmaları hem de il genelinde uygulanan sıkı denetimlerle HES haritası da yeşile döndü. 1 Ocak 2021 itibariyla haritadaki kırmızı renk yok denecek kadar azaldı.

Koronavirüsle mücadelede bundan sonraki süreçte alınacak tedbirlerin önemli rol üstleneceğini kaydeden Tiyekli, aşının çok önemli olduğunun altını çizdi, “Tüm vatandaşlarımıza aşı olmalarını öneriyoruz. Bu hastalıktan kurtulmanın tek çaresi aşıdır. Vaka sayısının azalması kurtulduğumuz anlamına gelmiyor. Her an tekrar bir patlama olabilir" diye konuştu.

 

Diğer Haberler