Kayserili siyasilerden 'Gezi' açıklamaları peş peşe geldi

'Gezi Parkı' Davasının tüm sanıklarına beraat verilmesi ile sonuçlanması siyasilerce farklı olarak yorumlandı. 

Ak Parti Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Gezi ayaklanmasına verilen karar vicdanları sızlatmıştır. Gezi bir darbe girişimiydi! 17 Aralık, 25 Aralık, 15 Temmuz darbe girişimiydi! İhanet şebekesi yine iş başında... İşkah yeniden kabardı! Son günlerde olanları dikkatli okumak lazım!" ifadelerini kullandı.

Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu da davanın sonucuna tepki gösterdi. Palancıoğlu " Seçilmiş hükümeti vandallıkla devirmeye çalışan, sokakları savaş alanına çeviren, terör örgütleriyle bir olup emniyet güçlerine saldıran ihanet çetesi, milletin vicdanında asla beraat etmemiştir ve bu ihanet çetesini bu millet asla unutmayacak. Kamu mallarına ağır zarar veren 'Gezi Darbesi' milletimize büyük bir fatura bıraktı. Ülkemize zarar veren Gezi vandalizmini aklamaya ve haklı göstermeye çalışan zihniyeti kınıyorum. Gezi direniş değil, Gezi ihanettir." dedi.

Davanın sonucunu memnuniyetle karşılayan CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık ise "Selam olsun Gezi direnişine canlarıyla can verenlere. . Tarih önünde haksızlığa karşı bir duruş olarak tarihe not düşülen Gezi direnişi yargı önünde de aklandı" cümlelerini kullandı.

CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Gonca Yelda Orhan'da " O gün de biz geziciyiz, siz gidici demiştik. Gezi o günde meşru idi bugün de! Gezi de ağazlarımızı koruduk! Gezi de yargılanan tüm sanıklar beraat etti" şeklinde görüşünü bildirdi.

Diğer Haberler