MHP Melikgazi İlçe Başkanlığı ‘Askıda Tablet Projesi’ başlattı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Melikgazi İlçe Başkanı Enes Ertuğrul Kalın ve ilçe yönetimi ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaştırılması hedeflenen ‘Askıda Tablet Projesi’ni Kayseri Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlenen basın toplantısı ile tanıttı.

Salgın sürecinde yüz yüze eğitime ara verilerek EBA TV üzerinden yapılan eğitimde ihtiyaç sahibi öğrencilerin sıkıntılarını gidermek amacıyla başlatılan ‘Askıda Tablet Projesi’ MHP Melikgazi İlçe Başkanı Enes Ertuğrul Kalın tarafından Kayseri Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlenen basın toplantısında tanıtıldı.

Uzaktan eğitim sürecinde öğrencilerin derslerinden geri kalmamaları için başlatılan projeyi anlatan Başkan Kalın; “Amacımız içerisinde bulunduğumuz pandemi sürecinde her alanda olduğu gibi eğitim alanında da yaşanan sıkıntıları Milliyetçi Hareket Partisi Melikgazi İlçe Başkanlığı olarak bir nebze de olsa gidermeye katkı sunmak. Öğrencilerimizin özellikle uzaktan eğitim sürecinde derslerinden geride kalmamaları için çorbada tuzumuz olsun diye bir proje başlattık. Bu proje kapsamında tabletimisenal.com isimli internet sitesi üzerinden dün saat 20.00 itibariyle ilk bağışı MHP Kayseri İl Başkanı Serkan Tok tarafından yapılmasıyla başlatmış bulunuyoruz. Biliyorsunuz Kayserimiz hayırseverliği ile ünlü bir kentimiz. Bugün ülkemizin önde gelen eğitim kurumlarından Erciyes Üniversitesi’ne girdiğimiz zaman her binada bir hayırseverimizin ismini görüyoruz.  Biz de bu noktada özellikle uzaktan eğitimde tablet veya bilgisayarı olmayan dolayısıyla da eğitim sürecinde derslerinden geri kalan destek olmak manasıyla bu projeyi başlattık. Tabletlerimizin bir kısmını dağıttık. Buraya getirdiğim tablet gibi Milli Eğitim Bakanlığı’nın kullandığı programlarda aranan özellikleri taşıyan tabletler. www.tabletimisenal.com internet sitemizin ismi. Burada karşımıza 2 buton çıkıyor. Butonlardan biri “tablet bağışlamak istiyorum” butonu, diğeri “tablete ihtiyacım var” butonu.    “Tablet bağışlamak istiyorum” butonuna basınca sıfır veya 2’inci el olabilir. Aranan kriterlere uygun bağışta bulunan kişilere ulaşabilmek için bazı bilgiler soruyoruz. İlgili kişi bu bilgileri doldurup gönderdikten sonra hem elinde bir belge olması hem de kayıt altına almak için kendisine bir sertifika veriyoruz. Daha sonra biz ilgili kişiyi arayarak kaç tablet bağışında bulunduysa kendisiyle irtibata geçiyoruz. Kendisine 2 seçenek sunuyoruz. Ya bizim anlaşmalı olduğumuz yerden alabilirsiniz ya da başka bir mağazadan tablet edinebilir bizim belirleyeceğimiz ihtiyaç sahibi öğrencimize ister direk ulaştırabilirsiniz isterseniz de tableti bize verip ihtiyaç sahibi öğrenciye teslim edilmesini sağlayabilirsiniz.’ şeklinde 2 seçenek sunuyoruz” ifadelerine yer verdi.

“190 İHTİYAÇ SAHİBİ KARDEŞİMİZİN GİRİŞİNİ YAPTIK”

Proje kapsamında maddi talepte bulunulmadığının altını çizen MHP Melikgazi İlçe Başkanı Enes Ertuğrul Kalın: “Burada kesinlikle maddi bir talepte bulunmuyoruz. Burada tamamen ayni yardım olacak. Biz burada MHP Melikgazi İlçe başkanlığı olarak köprü görevi görüyoruz. Aynı ‘Askıda ekmek’ projesi gibi bu da ‘Askıda tablet’ projesi başlattık. Hayırsever ile ihtiyaç sahibi öğrenciyi buluşturma açısından bir kampanya yürütüyoruz.

Burada ‘Tablete ihtiyacım var’ butonunda da öğrenci ve velisinin bilgilerini talep ediyoruz. Burada da bazı bilgiler talep ediyoruz. Amacımız talep eden öğrenciler arasında bir kıstas oluşturabilmek. Hangi öğrencinin daha fazla ihtiyaç sahibi olduğunu belirleyebilmek açısından bazı bilgiler istiyoruz. Buna göre de değerlendirme yapıyoruz. Dün 20.00 itibari ile başlayan kampanyamızda en son veriler üzerinden aldığımız bilgilere göre 190 ihtiyaç sahibi kardeşimizin giriş yaptığını belirledik. Buna karşılık 150 adet tablet bağışlandığını da buradan duyurmak istiyorum. Projemiz bu şekilde. Bir kaç hafta sonra bunu yoğun şekilde duyuracağız. Nihayete erdiğinde toplam bağışların ayniyata dönüştükten sonra mütevazi bir teslim töreniyle ihtiyaç sahibi öğrenci kardeşlerimize teslim edeceğiz” dedi.

Diğer Haberler