Mimarlar Odası Başkanı Er: “İşlerinde uzman olmayan kişilerle irtibata geçmeyin”

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 10 ilde yıkıma sebep olan deprem sonrası, sarsıntının hissedildiği Kayseri’de de birçok kişi bina risk analizi yaptırmak istiyor. Mimarlar Odası Kayseri Şube Başkanı Murtaza Er, evlerinde hasar tespiti yaptırmak isteyen vatandaşları, işlerinde uzman olmayan kişiler ve Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü’nün görevlendirmediği kişilerle kesinlikle irtibata geçmemeleri konusunda uyardı.  
 
6 Şubat’ta Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli 7,7 ve 7,6 şiddetinde meydana gelen depremler, Kahramanmaraş başta olmak üzere Hatay, Osmaniye, Adıyaman, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Malatya, Kilis ve Adana illerinde yıkıma sebep oldu. Binlerce insan hayatını kaybederken bölgede arama kurtarma çalışmaları da aralıksız sürüyor. 
Depremden Kayseri’de etkilendi ve bazı yapılarda hasar oluştu. Kayseri Mimarlar Odası Kayseri Şubesi Başkanı Murtaza Er, binasında risk analizi yaptırmak isteyenleri uyardı. Evlerini kontrol ettirmek isteyenlerin Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü’ne ve Alo 181 ihbar hattına başvuruda bulunması gerektiğini belirten Er, “Buradan Kayseri’de bulunan vatandaşlarımıza bir çağrıda bulunmak istiyorum; depremden ve artçı sarsıntılardan dolayı panik havası var. Ancak yapılarımızın hasar tespitlerini, içinde bulunduğumuz binaların az, orta hasarlı veya riskli yapılar olup olmaması gibi bilgileri Kayseri Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğümüzle beraber mimarlar odamızdan, inşaat mühendislerimizden oluşturulan bir ekip var bu ekipler sizi bilgilendirecek. Bu ekip gün geçtikçe artıyor. Biraz zamanda gecikmeler olabilir ama vatandaşlarımızı sağ duyuya davet ediyorum. Zor günlerimizi istismar etmek isteyenlere karşı dikkatli olmaya davet ediyorum. Hasar tespitlerinde işlerinde uzman olmayan kişiler ve Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğünün görevlendirmediği kişilerle kesinlikle irtibata geçmesinler. Lütfen dikkatli olalım” ifadelerini kullandı. 
 
MİMARLAR ODASI DA DEPREM BÖLGESİNE YARDIM GÖNDERDİ
 
Kayseri Mimarlar Odası da kendi arasında organize olarak topladığı yardım malzemelerini deprem bölgesine gönderdi. Kayseri Mimarlar Odası üyelerinin hazırladığı ihtiyaç paketlerini Kahramanmaraş merkezine ve Afşin ilçesine götürdüklerini söyleyen Mimarlar Odası Kayseri Şube Başkanı Murtaza Er, “Mimarlar Odası Kayseri Şubesi Yönetim Kurulu olarak Kahramanmaraş’tayız. Üyelerimizin oluşturduğu ihtiyaç paketlerini Kahramanmaraş merkezine ve Afşin ilçesinde bugün itibariyle ulaştırdık. Burada çok fazla ihtiyaç var. Zaman zaman biz bu ihtiyaçlara karşılık olarak üyelerimizin gönderdikleri paketleri tekrar buraya ulaştıracağız. AFAD anlamında alanlarda çalışma yapan personellerimizin ihtiyaçları var onların da kendi meslektaşlarımız ihtiyaçları var sürekli bize gelen onları iletmek için buraya geleceğiz. Arama Kurtarma ekibi olaraktan Afşin ilçesine Melikgazi Belediyesiyle beraber bir ekip yolladık. Buradan Afşin ilçesine hareket edeceğiz, onların yanına” şeklinde konuştu.

Diğer Haberler