Mimarsinan OSB'de 16 yeni firma daha faaliyete başladı

Mimarsinan OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Karabulut, bölgede şu anda 6 bin civarında çalışanın istihdam edildiğini belirterek, orta vadede mevcut istihdamı artırmayı ve arsa tahsisi yapılan meslek yüksekokulunun yapımının tamamlanmasını hedeflediklerini belirtti.

Ağırlıklı olarak gıda, inşaat, mobilya ve metal sektörlerinin yoğunlaştığı Mimarsinan Organize Sanayi Bölgesi’nde 2020 yılı başından bu yana 16 yeni firma faaliyete başladı. Bölgede bulunan 369 parselin tamamı tahsis edildi ve yaklaşık 300’e yakın parselde de faaliyet yürütülüyor. Bölgede, önemli dünya markalarına parça üretimi yapan ve savunma sanayi alanında Askeri Pil Fabrikası (ASPİLSAN)Türkiye’nin önünü açacak yatırımların yapıldığının dile getiren OSB Başkanı Mehmet Karabulut, bölge yönetimi olarak istihdamı artırmaya yönelik çalışmalarından söz etti.

Mimarsinan OSB’de yapılacak olan, Kayseri Üniversitesi’ne bağlı meslek yüksekokulu ile bölge istihdamının ve nitelikli işgücünün artmasını beklediklerini ifade eden Karabulut, “Bölgemizde 2020 yılı başından bu yana 16 firma faaliyete başladı. Özellikle, salgın hastalıkla mücadele ettiğimiz bugünlerde bu rakam bölgemiz ve Kayseri adına sevindiricidir. Şu anda 6 bin civarında işgücüne sahibiz. Bölge yönetimi olarak en önemli hedefimiz istihdamı ve nitelikli işgücünü artırmak. Bunun için ilk olarak meslek yüksekokulunun yapımını bitirmek istiyoruz. Meslek yüksekokulunda, bölgemizde faaliyet gösteren sektörlere yönelik bölümler açılacak. İş dünyasının aradığı nitelikli işgücünün yetişmesi için bu okulu önemsiyoruz. Ayrıca, şu anda 6 bin civarında olan istihdamımızı da 10 bin civarına çıkarmayı hedefliyoruz” dedi.

Diğer Haberler