“Müzeler Günü’nde Kayserilileri müzeleri gezmeye davet ediyoruz”

 Kayseri İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun, 18 Mayıs Müzeler Günü vesilesiyle bütün Kayserilileri kentteki müzeleri gezmeye davet etti. 
 
18 Mayıs Uluslararası Müze Günü, Kayseri’de de çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Bu kapsamda Türk Sanat ve Türk Halk Müziği konseri düzenlendi. Güpgüpoğlu Konağı Etnografya müzesi bahçesinde gerçekleştirilen konserde, İl Kültür Müdürlüğü sanatçıları sahne aldı. 
 
Konser öncesi konuşan Kayseri İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun, Müzeler Günü, 18 Mayıs olsa da bu hafta Pazartesi gününden Cuma gününe kadar çeşitli etkinliklerle kutlanacağını söyledi. Dursun, “Haftanın başlangıcında öğrencilerimizle birlikte ilimizdeki müzelerde geziler düzenledik. Bunların yanı sıra alanında uzman hocalarımızla beraber kültürel ve tarihsel konular hakkında konferanslar düzenliyoruz. Tiyatro gösterileri, konserler ve atölye çalışmaları gibi çok çeşitli etkinliklerle bu haftayı kutluyoruz, kutlamalara devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.    
 
Etkinliklerin sadece bu hafta ile sınırlı kalmayacağını da belirten Dursun, “Biliyorsunuz şehrimiz köklü bir geçmişe sahiptir. Özellikle Kültepe'de yapılan kazılarda görüyoruz ki şehrimizin tarihi yaklaşık 6 bin yıl öncesine kadar uzanıyor. Müzelerimizde ise çeşitli alanlarda yapılan kazılar olsun, bağış yolu ile olsun ya da satın alma gibi yollarla olsun çeşitli eserler geliyor ve sergileniyor. Buraya baktığımız zaman eserleri gördüğümüzde hem şehrin tarihini ve geçmişini öğrenmiş oluyoruz hem de kültürel mirasımızı korumuş ve vatandaşlarımızı göstermiş oluyoruz. Ben bu hafta vesilesiyle bütün vatandaşlarımızı mutlaka müzelerimize beklediğimizi söylemek istiyorum. Gerçekten tarihin çeşitli noktalarını görebilecekleri müzelerimizi gezmeye davet etmek istiyorum” dedi.  
 
‘MÜZELER ULUSAL VE DÜNYA MİRASINI GELECEK KUŞAKLARA AKTARMAK İÇİN BİR MİHENK TAŞI’ 
 
Kayseri Arkeoloji Müzesi Müdürü Gökhan Yıldız da, “Müzeler gününün simgesel olarak bizler için önemi, bugüne kadar içerisinde yaşamış olduğumuz toplumlarla olan etkileşimlerimizi gözden geçirmek, onlara ulusal ve dünya mirasımız olan kültürel varlıkları tanıtmak ve onların gelecek kuşaklara aktarılması için önemli bir mihenk taşı olarak görüyoruz” dedi.

Diğer Haberler