Özhaseki: "CHP’de tüm işler algı yönetimi ile sürüyor"

Ak Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki katıldığı bir televizyon programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Mehmet Özhaseki, “Seçim öncesinde gerek Kılıçdaroğlu gerek Ankara, İstanbul Belediye Başkanları her yerde çıkıp “kimse işinden olmayacak, kimsenin ekmeği ile oynamayacağız, işçiyi işinden çıkaran namussuzdur” dediler.Sonra ne oldu? Sadece 4 büyük şehirdeki Ankara, İstanbul, İzmir ve Adana’daki durumu söylüyorum şu an işten atılan işçi sayısı 16.000’i geçmiş durumda. Diğer belediyeleri de hesaba katınca 20.000’i buluyor. Seçimden önce kimsenin işine son vermeyeceğiz dediler ve sonra durum bu. Personel fazlası olsa sonradan da 30.000 kişiyi işe alıyorsunuz. Bu nasıl iştir?” dedi.

CHP belediyelerinin iş yapma yönünde becerileri olmadığını söyleyen Özhaseki sözlerine “Büyükşehir Belediye Meclislerinde AK Parti çoğunlukta diye “AK Parti bizim işimize engel oluyor” demeye başladılar. Asla böyle bir şey yok. Ben AK Parti’de yerel yönetimlerin başındaki kişiyim. Cumhurbaşkanımızın bu konuda kesin talimatı var vatandaşa ve şehirlere yapılan hizmetlere asla engel olmayın ama hak yemeye sizi yok saymaya kalkılmasına da müsaade etmeyin diye. Ama maalesef ağlamak bunlarda bir huy haline geldi. Seçimden önce “buralardaki bütçeyle biz neler yaparız” diyenler şimdi ne iş yapması, başladılar ağlamaya.” diye devam etti.

Özhaseki, “CHP’de tüm işler algı yönetimi ile sürüyor. Yalan söylemek onlar için mübah görünüyor.” diyerek CHP’nin tüm işlerini algı üzerinden yürüttüğünü ifade etti.

Kısa çalışma ödeneğinden faydalanan belediyelerle ilgili soruya yanıt veren Özhaseki, Türkiye’deki toplam 1380 belediyeden 780 tanesinin AK Partili belediye olduğunu belirtti ve “Kısa çalışma ödeneğine 80 küsur bin kişi başvurmuş. Bunlardan 57.500 kişi civarını CHP’li belediyeler alıyor. Yani %68 oranında bu ödenekten CHP’li belediyeler yararlanıyor ama hala ağlıyorlar.Bu rakamlara göre ödenekten daha büyük pay almak bizim hakkımız olabilir ama adil şekilde kim başvurduysa asla partizanlık yapmadan onlara ödenek veriliyor.“ dedi.

Belediyede çalışanların sendikalardan istifa etmeleri yönünde baskıya uğradıklarını ve aksi halde işten çıkarılmakla tehdit edildiklerini söylerken sözlerini “Bunların yalanları da bitmiyor ki… Yenikapı’da 700 hizmet aracını makam aracı olarak gösterdiler.Sonra öğrendik ki sadece İSKİ’nin yeni yaptığı araç ihalesi bile bu rakamın çok üstünde. Bunlar hakikaten ayıptır ben yıllarca Belediye Başkanlığı yapmış biriyim. Emanet borç parayla işe başladım ve kasası dolu bir belediye bıraktım. Bir tek kişiyi de ekmeğinden etmemiş biriyim. Hiçbir iş yapmayıp ağlakağlak gezmek de nasıl oluyor bilmiyorum.” diyerek noktaladı.

Diğer Haberler