Özhaseki Cumhuriyet'e açtığı ikinci davayı da kazandı

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, kendisi hakkında Cumhuriyet Gazetesinin “ Siyaset Ticarete Sigorta olmuş- Bakan Bey işte Belgesi- 19 Numarada 10 numara Skandal- Halef Selef Başkanlar Eski Ortak Çıktı” haberleriyle ilgili açtığı ikinci davayı da kazandı.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, kendisi hakkında Cumhuriyet Gazetesinin  “ Siyaset Ticarete Sigorta olmuş- Bakan Bey işte Belgesi- 19 Numarada 10 numara Skandal- Halef Selef Başkanlar Eski Ortak Çıktı” haberleriyle ilgili açtığı ikinci davayı da kazandı.

Mehmet Özhaseki'nin vekili Avukat Mehmet Savruk tarafından yapılan açıklamada "14.03.2019 tarihli basın açıklamamda Kayseri 4. Asliye Hukuk Mahkemesinde, Cumhuriyet Gazetesi aleyhine ikame etmiş olduğumuz 2018/ 255 E. Sayılı manevi tazminat davası ile ilgili bilgileri kamuoyuna sunmuş, Kayseri 2. Asliye Hukuk Mahkemesinde 2018/ 319 E. Sayılı dosyada görülen davanın devam ettiği, sonuçlanınca ayrıca sayın kamuoyunun bilgilendirileceği belirtmiştim.

Cumhuriyet Gazetesinin 30.04.2018--01.05.2018--02.05.2018--03.05.2018 tarihli nüshalarında “ Siyaset Ticarete Sigorta olmuş- Bakan Bey işte Belgesi-  19 Numarada 10 numara Skandal- Halef Selef Başkanlar Eski Ortak Çıktı”  başlığı altında müvekkilim Sayın Mehmet Özhaseki”yi hedef alan, maksatlı ve  kötü bir olgu oluşturma amaçlı haberler yayımlanmıştır..  

Müvekkilimin fotoğrafı altında yayınlanan bu asılsız haberlerde, müvekkilim Sayın Mehmet Özhaseki ile Kayseri Büyükşehir Belediyesinin o zamanki Başkanı Mustafa Çelik arasında enerji ortaklığı kurulduğu, bu şirketlere ihaleler dağıtıldığı yönünde uydurma, asılsız ve maksatlı haberler verilerek algı operasyonu yaratılmaya çalışılmıştır.

Cumhuriyet Gazetesi, gerçek dışı iddialarla, olayları bilerek tahrif etmiş, ilgisiz bir takım olaylar da ekleyerek gerçekleri çarpıtmış, asılsız ve ilgisiz olayları, isnat ve iftiraları kötü niyetle yaymak gibi asla izin verilmeyecek araçlara başvurmuştur. Açıktır ki, maksatlı ve kötü niyetle verilen bu haberler, müvekkilim hakkında toplumda nefret ve hor görme duygusunun beslenmesine ve bu yolla dürüst yurttaşlar gözünde küçülmesine yol açacak niteliktedir

Cumhuriyet Gazetesinin bu maksatlı ve kötü niyetli haberi, görsel ve yazılı medyada, sosyal paylaşım sitelerinde Cumhuriyet Gazetesi dayanak yapılarak günlerce yer almış, internet ortamında paylaşılmıştır.

Bu asılsız haberlerden dolayı da, Kayseri 4. Asliye Hukuk Mahkemesinde açıp kazandığımız davadan ayrı olarak Cumhuriyet Gazetesi hakkında ayrıca Kayseri 2. Asliye Hukuk Mahkemesinde 2018/ 319 E. Sayılı dosya ile de tarafımızdan manevi tazminat davası ikame edilmiştir. Bu davanın Yapılan yargılaması sonunda da, haberin asılsızlığı ve kötü amaçlı olduğu tescillenmiş ve talebimiz mahkemece kabul görmüş, 10.000,00 T.L Manevi tazminatın haksız fiil tarihinden itibaren faizi, mahkeme masrafları ve avukat ücreti ile birlikte davalı gazeteden tahsiline18.04.2019 günü karar verilmiştir." denildi. Açıklamaya göre hakaret ve iftiradan dolayı Cumhuriyet Gazetesi hakkında Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığına yapılan şikayetten dolayı 2018/ 24183 sayılı soruşturmanın halen devam ettiği belirtildi.

Diğer Haberler