ÖZHASEKİ'DEN DERS :''ANANINKETESİ, BABANIN KESESİ''

AK Parti Yerel Yönetimler Başkanı ve Kayseri milletvekili Mehmet Özhaseki Kayseri Üniversitesinin açılış dersinde yaptığı konuşmada öğrencilere , öğretim üyelerine, görevlilerine ve dinliyicilere '' Bizim Kayseri'de büyüklerimizin eğitimle ilgili güzel bir yakıştarması var. Büyüklerimiz şöyle der di, babanın kesesi, ananın ketesi, ögretmenin nefesi, öğrencinin hevesi... Öğrenciler okuma konusunda hevesli olmalı '' dedi

Önceki Dönem Çevre ve Şehircilik Bakanı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki, Kayseri Üniversitesi’nde, “Yerel Yönetimler ve Kentleşme” konulu akademik yıl açış dersi verdi.AK Parti Yerel Yönetimler  Başkanı ve Kayseri milletvekili Mehmet Özhaseki Kayseri Üniversitesinin açılış dersinde yaptığı konuşmada öğrencilere , öğretim üyelerine, görevlilerine ve dinliyicilere '' Bizim Kayseri'de büyüklerimizin eğitimle ilgili güzel bir yakıştarması var. Büyüklerimiz şöyle der di, babanın kesesi, ananın ketesi, ögretmenin nefesi, öğrencinin hevesi... Öğrenciler  okuma konusunda hevesli  olmalı '' dedi
ERÜ Türkan -Tuncer Hasçalık Turizm Fakültesi Prof. Dr. Cengiz Utaş Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğe, Vali Şehmus Günaydın, Önceki Dönem Çevre ve Şehircilik Bakanı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki, Önceki Dönem Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı ve Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ercan Teke, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa ile çok sayıda protokol, akademisyen ve öğrenci katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan etkinliğin açılış konuşmalarında Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Kayseri Üniversitesi’nin uygulama ve proje odaklı, formatına bakıldığında ise meslek yüksekokulu ağırlıklı bir üniversite olduğunu söyledi.
Rektör Karamustafa, “Üniversitemiz aynı zamanda bünyesinde Mühendislik Fakültesi, Uygulamalı Bilimler Fakültesi, İslami Bilimler Fakültesi, Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi, lisans düzeyinde eğitim veren birimler ile beraber işletme, insan kaynakları yönetimi, sağlık yönetimi gibi alanlarda da lisansüstü programlar veren ilimizin önemli yükseköğretim kurumudur. Bizler için ilk ders son derece önemlidir. Öğrencilerimiz biz akademisyenleri her zaman dinliyorlar, ancak bu yeterli değil. Akademik camianın da gerek siyaset dünyasından, gerek iş dünyasından, toplumsal bilgi birikiminden elde etmesi gereken bir takım hususlar var. Akademik müessesler kapalı kapılar ardında kendi çalıp kendi oynayan müesseseler olmamalı. Akademik müesseseler iş dünyası ile bütünleşen, siyasetle entegre olmuş, toplumla entegre olmuş müesseseler olmalıdır. O yüzden biz Kayseri Üniversitesi olarak her yıl ilk dersimizi, iş dünyasında önemli bilgi birikimine sahip, siyasette önemli bilgi birikimine sahip kişilere verdiriyoruz. Bu dersler de öğrencilerin vizyon ve ufuklarını açmalarında önemli rol oynuyor” dedi.

Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış da konuşmasında, Erciyes Üniversitesi’nin bu yıl 41. kuruluş yılını kutladığını kaydetti. ERÜ Rektörü Çalış, “Üniversitemiz köklü bir üniversite, gelenekleri olan bir üniversitedir. İçimizden 3 üniversite çıktı, bundan gurur duyuyoruz. Bunlardan biri Nevşehir Üniversitesi, biri Bozok Üniversitesi, biri de 1,5 yıl önce kurulan ve bizim kan kardeşimiz olan Kayseri Üniversitesi. Kayseri Üniversitesi’nin yeri bizim açımızdan çok önemli. Tabi ki Kayseri Üniversitesi’nin gelişmesi, Erciyes Üniversitesi’nin gelişmesidir. Erciyes Üniversitesi bundan büyük mutluluk duyar. Ve bu konuda elimizden gelen her türlü desteği gösteriyoruz. Göstermeye de devam edeceğiz” diye konuştu.

Vali Şehmus Günaydın ise konuşmasında, “Biz Kayseri olarak üniversiteler açısından şanslı bir şehiriz. Bizim Erciyes Üniversitemiz ve diğer üniversitelerimiz birçok alanda önemli çalışmaları gerçekleştiriyorlar. Bu çalışmaları da yaparken gerek sayın bakanlarımız, gerek sayın vekillerimiz, gerekse belediye başkanlarımız olsun, sivil toplum örgütlerimiz olsun, hayırseverlerimiz olsun, Kayseri halkımız ellerinden gelen çabayı gösteriyor ve üniversitelerimiz için her türlü desteği veriyor” şeklinde konuştu.

Açılış konuşmaların ardından Önceki Dönem Çevre ve Şehircilik Bakanı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki, “Yerel Yönetimler ve Kentleşme” konulu Kayseri Üniversitesi’nin 2019-2020 akademik yılı açış dersini verdi.

Konuşmasında ilk olarak İstanbul’da yaşanan depremi değerlendiren Özhaseki, “Dün İstanbul sallandı. Herkesin dikkati çekildi. Şimdi deprem konuşuluyor. Ama bu depremi bugün konuşmak gerekmiyor. O yerin altındaki hareketlilik yüzyıllardır sürüyor. Bizi bekleyip de bugün açığa çıkmıyor. Bundan 500 sene öncede var. Bin sene öncede var. 2 bin senede önce de var. Şunu bilmeliyiz. Bu yaşadığımız coğrafyanın alt tarafı hareketli. Fay kırıkları var, çok belli. Gittiği yerler belli. Fay kırıklarının belirli dönemlerde, belirli aralıklarla, belirli süreler içerisinde de bu kendini hissettiriyor. Bakanlığım döneminde İstanbul’a çok önem verdim. O büyük depremden bahsedilir hep. Hocaların büyük bir kısmı da şöyle söylüyorlar. Önümüzdeki 20 sene içerisinde beklediğimiz büyük deprem olacak. Yarın mı olur, 19 sene sonra mı? Bilemeyiz. Ama bize şunu gösteriyor ki! 30’larda Erzincan üzerinden başlayan deprem, 3 sene, 5 sene, 7 sene aralıklarla bir çizgi halinde Marmara Denizine kadar geldi. Tokat’ı geçti, devam etti. Bolu’ya geldi devam etti. Gölcüğe geldi devam etti. Marmara açıklarına geldi. Marmara açıklarında tarihsel olarak geriye baktığımızda 450 yılda bir yaşanmış büyük depremler var” dedi.
Önceki Dönem Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, gerek belediye başkanlığı, gerekse bakanlığı döneminde şehircilik adına yaptığı çalışma ve projeler hakkında da bilgiler verdi. Özhaseki, konuşmasının sonunda ise öğrencilerin sorularını cevapladı.Etkinliğin sonunda Önceki Dönem Çevre ve Şehircilik Bakanı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki’ye, Vali Şehmus Günaydın plaket, Rektör Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa ise kitap hediye etti.

 

 

Diğer Haberler