Şahin Sucuklarında hedef 'İSO ilk 500'

Türkiye’nin köklü markalarından Şahin Sucukları, 100’ü aşkın ürün çeşidiyle faaliyetlerine devam ediyor. Markalaşma çalışmaları kapsamında son dönemde satış ofislerini artırmaya odaklanan firma, İSO ikinci 500’de önceki yıllardaki yerini koruyarak, uzun vadede ilk 500’e girmeyi hedefliyor.

Pastırma ve sucuk başta olmak üzere salam, sosis, kavurma, füme et, füme dil gibi 100’den fazla çeşitle üretim yapan Şahin Sucukları, 15 bin metrekare kapalı alanda 200 personel ile faaliyetlerini sürdürüyor. Son dönemde marka bilinirliğini artırmaya yönelik yurt genelinde şubeleşme çalışmalarını hızlandıran firma, orta vadede cirosunu 500 milyon TL seviyesine çıkarmayı hedefliyor.

İç ve dış piyasalarda yaşanan hareketlilik nedeniyle ilk hedeflerinin mevcut durumu korumak olduğunu dile getiren Fazlıoğlu Et Genel Müdürü Ersin Erdoğan, uzun vadede ise sürdürülebilir ve düzenli bir büyüme anlayışı ile İSO ilk 500’e girmeyi hedeflediklerini söyledi. Erdoğan, “Pazar payımızı genişlettiğimizde önümüzdeki beş yıl içinde satış hacmimizin 800 milyon TL olmasını hedefliyoruz.  Geçen yıl Gürcistan, Azerbaycan ve KKTC gibi ülke pazarlarına ürünlerimizi gönderdik. Bu yıl sonuna kadar ise 300 milyon TL ciro hedefliyoruz. İç ve dış piyasalardaki hareketlilik nedeniyle ilk olarak mevcut durumumuzu korumamız ve sağlam adımlarla ilerlememiz gerektiğine inanıyoruz. Sürdürülebilir bir büyüme ile önümüzdeki dönemlerde İSO ilk 500’de yer alma hedefindeyiz. Orta vadede ise halka arz edilmeyi planlıyoruz” dedi.

Günlük 50 ton üretim kapasitesi var

Son dönemde yurt içinde ve dışında marka bilinirliklerini artırmaya yönelik çalışmalara hız verdiklerini söyleyen Ersin Erdoğan, yurt genelinde 64 bayi, Kayseri’de 120 satış noktası, 6 bölge müdürlüğü ile faaliyetlerinin sürdüğünü aktardı. Yerel ve ulusal marketlerin yanı sıra 7/24 online ticaret sitesiyle 81 ilde çağrı merkezleriyle de satış yaptıklarını belirten Erdoğan, “E-ticaret siteleri üzerinden bu yıl günlük 500 bin TL satış hedefliyoruz. Hedefimizi şimdiye kadar yüzde 65 oranında yakaladık. Kayseri’de yıl sonuna kadar 50, diğer şehirlerde de 150 yeni satış noktası açmayı planlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler