Sarıoğlan'da bir işçinin öldüğü olayda iki kardeşe hapis cezası

Sarıoğlan ilçesinde tarım işçisi Ü.D.’nin ölümüne sebebiyet veren G.Ş. ve A.Ş. 14 yıl 7 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Sarıoğlan’da Haziran 2023 tarihinde meydana gelen olayda iddiaya göre G.Ş., A.Ş. ve Ü.D. arasında kavga çıktı. Kavgada emekli polis G.Ş.’nin tabancasından çıkan mermi nedeniyle yaralanan Ü.D. yaşamını yitirdi. Şüpheliler G.Ş. ve A.Ş. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Sanıklar hakkında “Kasten Öldürme” suçundan dava açıldı. Bugün Kayseri Adliyesi 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesindeki karar duruşmasında sanıklar G.Ş., A.Ş. ile Ü.D.’nin yakınları ve taraf avukatları katıldı. Mahkeme savcısı tutuklu sanıklar G.Ş. ve A.Ş.’nin “Kasten Adam Öldürme” suçundan ceza almalarını istedi.

TUTUKLU SANIK G.Ş.: OLAY KAZAYLA OLDU

Tutuklu yargılanan sanıklardan G.Ş. daha önceki duruşmasında maktul Ü.D.’nin kaza sonucu öldüğünü söylemişti, bugünkü duruşmasında ise, “Önce Allah’ın adaletine güveniyorum. Polis memuru olduğum için delil kararttığım söyleniyor, katılmıyorum. Müştekilerin ifadelerindeki tutarsızlık sizin de malumunuzdur. Maktulü kendi çocuğum gibi görüyordum. Ellerinde bıçak vardı. Havaya o nedenle ateş ettim. Ü.D.’de üzerime atlayınca kaza oldu. Jandarmaya suç atılıyor. A.Ş.‘nin darp edildiği raporlarda da vardır. Elime sarıldılar, silahı almak istediler. Ben de iki elimle silahın namlusunu yukarı doğru tutmaya çalıştım. Bu suçlamalar nedeniyle çok mustaribim. Maktul kendine çekti, dengemi kaybettim. Onun sırt bölgesine düşerken ateş aldı. Öncesinde sıkmış olsaydım, silah bir kaç kez daha patlamış olurdu. Kendi çocuklarımdan hiç bir farkı yoktu. Kazayla oldu. İçimdeki acıyı 8 aydır çekiyorum. Beraatımı istiyorum“ diye konuştu.

TUTUKLU DİĞER SANIK A.Ş.:BEN DARP EDİLDİM SİLAH PATLADIĞINDA YERDEYDİM

Diğer sanık A.Ş. ise önceki savunmasında olayla ilgisinin olmadığını söylerken bu duruşmada, “O gün ki yaşadığımız şeyleri ve neden burada olduğumu çözemedim. Annem ve babam beni gece kaldırdı, ‘gelenler vardı’ dedi. Gittim, kadını bırakmalarını ve jandarmaya haber vereceğimi dedim. Bana saldırdılar. Darp edildim. Ben yerde yatarken silah sesi geldi. Kalktılar. Ben silahın patlama anlarını görmedim. Ben olayları abim G.Ş.’nin ifadelerinde öğrendim. Ben suçlamaları ve yazılan senaryoyu kabul etmiyorum. Gece vakti evime gelen insanlar tarafından darp edildim beraatımı istiyorum” ifadelerinde bulundu. Sanıklar G.Ş. ile A.Ş. 14 yıl 7 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Diğer Haberler