SİLAHLAR ÖZEL KİLİTLERLE ARTIK GÜVENLİ

Türkiye'de 22 milyon silah taşıyıcısı ve kullanıcısını yakından ilgilendiren güvenlik konusu, 30-1750 TL'lik harcamayla yüzde yüz güvenli hale geliyor. Kayserili yatırımcının İstanbul merkezli şirketi, halen Almanya, Amerika, İsrail ve Çin'den ithal edilen ve hayli ilgi gören sistemi Kayseri'de üretmek için kolları sıvadı

TÜRKİYE'de 22 milyon ruhsatlı silah  kullanıcısının yeni yeni kullanmaya başladığı silah güvenlik kilit ve kasaları sayesinde bundan böyle özellikle silah kurcalarken ölen çocuk ve silah kazası haberlerine rastlanmayacak. Kayserili bir yatırımcı, halen Amerika. Almanya, İsrail ve Çin'den ithal edilerek 30 ila 1750 TL arasında satılan silah güvenlik  kilitlerini Kayseri Organize Sanayi Bölgesinde üretmek için Çinli bir firmasıyla görüşmelere başladı.

İstanbul merkezli Rotasel metal dış ticaret Aş  firmasının yönetim kurulu başkanı Kayserili Selim Açık, silah güvenliğine dikkat edilmemesi sonucu kazaen meydana gelen olaylarda yüzlerce çocuğun ve yetişkinin can verdiğini söyledi. Asker,polis ve güvenlik görevlilerinin, özellikle evde çocukları olan bu kişilerin tabanca ve tüfeği bir kasaya koymadan, direkt olarak tetik,şarjör ve silahın tamamını kilitleyen sistemlere yöneldiklerini söyledi.

ÇİNLİLERLE KAYSERİ'DE ORTAK FABRİKA
Selim Açık, ''Şifreli,parmak izi ve cep telefonu ile uzaktan bile kontrol edilebilen,2 paket sigara parasına satılan bu kilitler bazı ülkelerde zorunlu hale getirildi. Ülkemizde ise oldukça yeni sayılan silah güvenlik sistemleri konusunda tek  firmayız. Ülkemizin Savunma Sanayi konusundaki başarısı ortadayken, Çin'deki bir firma ile birlikte Kayseri'de silah güvenlik sistemlerini üretmek için kolları sıvadık. Gerekli girişimlerde bulunduk. Halen görüşmelerimiz sürüyor''dedi.

ÖZEL SİLAH KASALARI VE SİLAH KİLİTLERİ

Silahları kilitleyerek , olası bir kazayı önleyen aparatın yanı sıra silah kasaları da olduğunu söyleyen Selim Açık ''Bunun yanı sıra cep telefonuna entegre,parmak okuyuculu,şifreli ve anahtarlı onlarca modelle  silah sahiplerine hizmet ediyoruz. Silah kasaları ve silah kilitleri gelişmiş ülkelerde sektör haline gelmiş insanlar biliçlendirilmiştir .''dedi. Rotasel firması yönetim kurulu başkanı  Açık, bu konudaki sözlerini şöyle tamamladı :

ATEŞLİ SİLAH KAZALARINI ÖNLEYECEK

'' Firmamız olarak Türkiye'de ilki yapmanın gururunu yaşıyoruz . Silah Güvenliği ülkemizde ateşli silahların korunması, korunmada kullanılacak ekipmanların tek çatı altına toplanılması ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması için kurulmuş satış sitesidir. Dünyada kullanılan bütün güvenlik ürünlerini ülkemiz silah sahiplerine kolayca satışının yapılması, yaşanılan aile içi faciaların önlenmesi, ateşli silahlarla yaşanılan kazaların önüne geçilmesi gibi durumlarda ihtiyaç duyulan son teknoloji ürünleri sizlere bir tuş ile ulaştırmayı sağlamaktadır .Ürünlerimiz dünyada bilinen kaliteli üreticilerden temin edilmektedir. Hem üretici hem de satıcı garantisi sunularak ,güvenli satışı yapılmaktadır. Silah güvenliğinde ülkemizde zorunlu kanunlar olmasa da dünyada bu sistem oturmuştur. Ülkemizde de gündemde olan silah güvenliği kanunları bu tür ekipmanların alınmasını sağlayacaktır''



 

Diğer Haberler