Siyasilerden ve bürokratlardan 'Kadınlar Günü' mesajları

Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, yayımladığı mesajla 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı.

Günaydın, yayımladığı mesajında, 8 Mart'ın toplumun temel taşı olan, ekonomik, siyasi ve sosyal alanda önemli roller üstlenen, varlıklarıyla, fedakarlığı, kahramanlığı ve duyarlılığı temsil eden, sonsuz sevgi ve merhamet timsali kadınların gurur günü olduğunu belirtti.

Türkiye'nin dünyada birçok ülkeden önce kadınlara önemli haklar sağladığını vurgulayan Günaydın, şunları kaydetti:

 

"20. yüzyılın başında Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı başta olmak üzere pek çok hakkı kanunlara dayandırarak verirken, bu konuda dünyanın pek çok ülkesine de ilham kaynağı olmuştur. Bizler tarih boyunca yaşadığımız her güçlükte kadınlarımızın kahramanlıklarını görmüş ve onların ortaya koydukları büyük başarılarla her güçlüğü yenmiş bir milletiz. Günümüzde de kadınlarımızın, eğitimden bilime, spordan sanata, ekonomiye kadar birçok alanda devletimizi ve milletimizi ileriye taşıyacak katkıları çok önemlidir. Hayatımızın her anında bize destek olan, eğiten, yetiştiren, yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren başta şehitlerimizin ve gazilerimizin çok değerli eş ve anneleri olmak üzere, dünyamızı sevgi ve şefkatle dolduran tüm fedakar annelerimizin, kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyorum."

BAŞKAN TOK’TAN 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ MESAJI

 

Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri İl Başkanı Serkan Tok, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Kadın elinin değdiği her yerde bir güzellik olduğunu söyleyen Başkan Tok, toplumun her kesiminde ve üstlendikleri her görevde takdire şayan bir şekilde sorumluluklarını yerine getirdiklerini belirtti.

Evinde anne, işyerinde çalışan, toplumda saygın bir fert olan kadınların ülke toplumsal birliği ve dirliği için hayati rolleri olduğunu söyleyen Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri İl Başkanı Serkan Tok,kadınların sosyal ve ekonomik hayatın içinde eşit, onurlu ve saygın bir yeri olması gerektiğini ve bunun artmasında da herkese büyük görevlerin düştüğünü ifade etti. Kadınların gelecek nesillerin yetişmesinde yeri doldurulamayacak bir önemi olan ve sevgiyi, nezaketi, inceliği öğrettiğini söyleyen Tok; “Kadın olmanın mana ve önemi üzerine bir kez daha düşünmek için eşsiz bir fırsat sunan anlam yüklü bir günün içindeyiz.Yıllardan beridir bilimden sanata, spordan edebiyata, siyasetten çalışma hayatına kadar hayatın her alanında kadınların büyük çaba ve başarılarına şahit olunmuştur. Şehit evladını vatan toprağına uğurlarken döktüğü gözyaşlarıyla, umudun hiç eksik olmadığı bakışlarıyla, duanın ve iyi dileklerin çağlayan gibi aktığı sözleriyle kadınlar milletimizin ruhu olmuştur.Günümüzde kadınlarımızın maalesef hak ettikleri ilgiyi, desteği ve saygıyı yeterince gördüklerinden bahsetmemiz çok zor.Özellikle kadınlarımıza yönelik insanlık dışı saldırıların, şiddet uygulamalarının, taciz ve tecavüz vakalarının endişe verici bir şekilde arttığı görülmektedir. Bu olayların önlenmesi, engellenmesi ve suçluların hak ettikleri cezayı bulması çok zaman vicdanları tatmin edecek düzeyde olmamaktadır.Kadınlara uzanan kirli ellerin kırılması ve katillere hak ettikleri cezaların verilmesi için zaman daha fazla geçmeden gereken yapılmalıdır. Kadına saygının ve manevi olarak yükümlülüklerin bilincine ulaşmış ve gereğini yerine getiren sorumluluk kültürüyle de önümüzdeki sorunların aşılacağı kuşkusuzdur.Milliyetçi Hareket Partisi olarak Liderimiz Dr. Devlet Bahçeli önderliğinde sloganımız "Güçlü Kadın, Güçlü Türkiye" Allah’ın izni ile kadınlar güçlensin, Türkiye büyüsün. Güçlü kadın, huzurlu Türkiye’yi hep beraber inşa edeceğiz. Bu vesileyle her şeyin en güzeline layık olan Türk kadınının Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN DOĞAN’IN 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ KUTLAMA MESAJI

Milliyetçi Hareket Partisi Kocasinan İlçe Başkanı Hacı Ali Doğan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yayımladığı bültende kadın haklarının ve insan haklarının ayrı tutulamayacağını söyledi.

Kadınların insan olarak; her yerde, herkes için geçerli haklara sahip olması gerektiğini belirten Milliyetçi Hareket Partisi Kocasinan İlçe Başkanı Hacı Ali Doğan, aile yaşamında, çalışma hayatında ve toplumsal yaşamda kadının konumuna bakıldığında koşulların eşitlikçi olmadığınıapaçık görüldüğünü belirtti. Anayasa’da yer alan "Herkes, dil, ırk, renk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, din, mezhep ve benzeri sebeplerle ayrım gözetmeksizin kanun önünde eşittir" ifadesini hatırlatan Başkan Doğan; “Her gün kadınların katledildiği ve şiddete uğradığı bir dönemde umutsuz olmadılar. Kadın olmakher şeye rağmen başı dik durmaktır. Kadın olmak, tükenmemektir. Aile içindeki dengenin, düzenin, sevgi ve şefkatin kaynağı olmaktır. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Aziz Türk Milleti’nin vefakâr kadınları için düşüncelerini söylediği gibi ‘Büyük başarılar, değerli anaların yetiştirdikleri seçkin evlatlar sayesinde olmuştur. Dünya üzerinde gördüğümüz her şey, kadının eseridir.’ Bu vesileyle vefakar Türk kadınının 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlarım” ifadelerine yer verdi.

BAŞKAN DEMİR, 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ’NÜ KUTLADI

Özvatan Belediye Başkanı Halit Demir, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak, bir toplumun ilerlemesinin kadınıyla, erkeğiyle toplumun tüm fertlerinin, hep birlikte yücelmesiyle mümkün olduğunu söyledi.

Ülkemizin en büyük zenginliği olan genç nesilleri yetiştiren, onlara vatan ve bayrak sevgisini aşılayan kişinin anneler olduğunu belirten Özvatan Belediye Başkanı Halit Demir, kadının hakkını bir güne sığdırmak mümkün olmadığını söyledi. “Kültürümüzde kadın hem toplumun hem de toplumun çekirdeği olan ailenin temelidir” diyen Başkan Demir; “8 Mart Dünya Kadınlar Günü, kadın olmanın anlam ve önemi üzerine etraflıca düşünmek, samimi bir şekilde kafa yormak ve kadınların karşılaştığı zorlukları ele almak için herkese iyi bir fırsat sunmaktadır.Bilimden sanata, spordan edebiyata, siyasetten çalışma hayatına kadar her alanda kadınların büyük çaba ve başarılarına şahit olmaktayız.Kadınlarımızın sosyal, siyasi ve ekonomik hayatın içinde hak ettikleri yerlere, layık oldukları mevkilere gelmeleri vazgeçemeyeceğimiz bir hedef olmalıdır. Bunun için de hepimize büyük görevler düşmektedir.Unutulmamalıdır ki; iş başa düşünce, yağmur demeden, çamur demeden, kar-kış demeden kağnılarını aziz milletimizin bekası için seferber eden elleri öpülesi kadınlarımız vardır. Bu vesileyle her şeyin en güzeline layık olan Türk kadınının, Türk analarının Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyor, hepsine en iyi dileklerimle birlikte saygılarımı sunuyorum" ifadelerine yer verdi.

KAYSERİ OSB YÖNETİM KURULU BAŞKANI TAHİR NURSAÇAN'IN 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ MESAJI

8 Mart, dünyada kadınların eşitlik, kalkınma ve daha huzurlu yaşam özlemleri dile getirdikleri ve uluslararası kutlanması kabul görülen bir gündür.

Tek Millet, Tek Bayrak, Tek Vatan, Tek Devlet anlayışını şiar edinen analarımız, bacılarımız asil Türk kadınları, Yeni Türkiye'nin simgesi ve ülkemizin en büyük teminatıdır.

Gerek kurtuluş mücadelesinde, gerekse Cumhuriyetimizin kuruluşunda en son 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında kadınlarımızın yaptığı fedakarlıklar halen hafızalarımızdadır.

Kadınlar, bizim topraklarımızda hem toplumun hem ailenin temelidir.

Peygamber efendimiz Hz. Muhammed (sav) “Cennet annelerin ayakları altındadır” sözünü ilke edinip, annelerimize olan sevgi, saygı ve hoşgörüyü tüm kadınlara göstermeliyiz.

8 Mart Dünya Kadınlar Gününde, Yönetim Kurulumuz adına bölgemizde çalışan tüm kadın çalışanlar başta olmak üzere tüm Türk ve Dünya kadınlarına sağlık ve huzur dolu bir gelecek temenni ediyorum.

KAYSERİ BAROSU “ 8 MART DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ” BASIN AÇIKLAMASI

 Değerli Basın Mensupları;

                              Günümüzde 8 Mart’lar kadınların seslerini duyurmak için ayrımcılıkların, şiddetin ve sorunların dile getirildiği, çözüm önerilerinin sıralandığı,kadınların mücadele ve dayanışmasının vurgulandığı gün olmuştur.Her gün yüzlerce kadının psikolojik, fiziksel şiddet gördüğü hatta öldürüldüğü bir dünyada yaşamaktayız.Kadın hakları gününde dahi kadınların uğradığı şiddet ve can kayıpları haberlerini izliyoruz.Ortak amacımızın, nüfusun yarısını oluşturan kadınları diğer yarısı ile eşit konuma getirmek için çözümler geliştirmek ve kadınların gücünü hayatın her alanına eşit katmak olduğunu düşünüyoruz.Bu sayede kız çocuklarımızın eğitimine verilen önem ve bu uğurda yapılan yatırım,yarının güçlü toplumunu ve üretken ekonomisini mümkün kılacağını biliyoruz.

                  Bugün ne yazık ki tüm dünyayı ekonomik ve sosyal olarak etkisi altına alan Covid-19 Pandemisi’nin ölümcül sonuçları artmaya devam ederken,tüm dünyada kadınlar bu süreçte şiddete daha çok maruz kalmakta ve kadına yönelik psikolojik,cinsel,fiziksel,ekonomik,dijital şiddet artmaktadır.Korona virüs  döneminde internet ve sosyal medya kullanımındaki artış, kadınlara yönelik dijital şiddeti de artırmıştır.Yapılan son çalışmalara göre kadınların dijital şiddete maruz kalma oranı erkeklere göre 27 kat fazladır.Salgın sürecinde uygulanan karantina dönemlerinde “evde kalmak” bir sağlık tedbirinin zorunlu hali iken,kadınlar kendilerine şiddet uygulayan erkeklerle bir arada yaşamaya zorlanmış,bu sebeplerle de şiddete maruz kalmışlardır.Karantina döneminde ve izolasyon koşullarında yaşayan kadınların ve çocukların bu süreçte nasıl etkilendiğine yönelik yapılan araştırmalar psikolojik,ekonomik,cinsel,fiziksel ve digital şiddetin arttığını göstermektedir.Pandemi döneminde şiddete uğrayan kadınların ilgili birimlere başvurması konusunda daha fazla zorlukla karşılaştıkları ve hizmetlere erişemedikleri tespit edilmiştir.Karantinaların başladığı Mart ayında sadece 21 kadın cinayete kurban gitmiştir.Geçen yılın aynı dönemine göre şiddet oranı %38 artmıştır.Artışın en büyük nedenlerinin başında ise erkeklerin eve kapanması ve işsiz kalması gösterilmektedir.Bu da bizlere İstanbul Sözleşmesi ve 6284 Sayılı Kanun’un da etkili bir biçimde uygulanmasının gerekliliğini birkez daha göstermektedir.

                    Kadınlar,Dünya nüfusunun yarısını oluşturmasına rağmen,yaşamın bütün alanlarında çalışma alanında, istihdamda, karar alma mekanizmalarında, politikada,kadınlar nüfus oranında temsil edilmemektedir.Kadınlar,Dünya’da günlük toplam çalışma saatinin %66’sında yer almasına rağmen gelirin %10’una,mülkiyetin ise %1’ine sahiptir.Her zaman vurguladığımız gibi;karar mercii organlardaki kadın sayısının artışı eminiz ki kadın cinayetlerini azaltmada ve kadınların haklarının korunmasında ciddi rol oynayacaktır.Kayseri Barosu Kadın Hakları Komisyonu olarak kadının bir birey olarak görülmesi ve tek bir kimliğin içinde tanımlanmaması gerektiğine inanıyoruz. Çünkü kadın, sahip olduğu bütün rollerin yer aldığı zengin bir tanımın içinde hayat bulabilir ve gerçek değerini kazanabilir.

                              Değerlerimizin temsilcisi ve koruyucusu kadınlarımızın hayatın bütün alanlarına etkin bir şekilde katılmalarını sağlamak hepimizin görevidir.Temel hak ve özgürlüklerimize saygı gösterilen ve  kadına karşı her türlü ayrımcılığın ortadan kalktığı,kadının eşit ve özgür bir birey olarak var olduğu bir dünya diliyor,tüm kadınların dünya kadınlar gününü kutluyoruz.

‘’ ÜLKENİN KADERİNİ ÇİZEN, KADINLARDIR ‘’

Kadınlar bir ülkenin geleceği, bir toplumu toplum yapan en önemli değerdir. Dünya kadınlar gününün kutlanmasında ki temel amaçta emekçi kadınlarımızın değerinin bilinmesi ve onların sevgiye, ilgiye ihtiyaç duyduklarını tüm Dünya’ya göstermektir.
Tarihimizde de kadının yeri ve önemi her zaman özel olmuştur. Cumhuriyetin kurulmasıyla birlikte kadınlarımız bilim dünyasında, yüksek eğitimde, meslek sahibi olmada, kamu alanlarında iş hayatında rahat ve kendinden emin adımlarla çağdaş medeniyet koşullarından yararlanabilmişlerdir.
Türk kadınının tarihimizde de, günümüzde gösterdikleri en önemli özelliklerinden biri de, yüreklerinde ki sevgi ve şefkati karşılıksız veren, ihtiyacımız olduğunda desteklerini bizden esirgemeden, fedakâr ve emekçi olmalarıdır. Ulu Önder Atatürk’ün de belirttiği gibi Dünya da hiçbir milletin kadını ‘’ Ben Anadolu kadınından fazla çalıştım. Milletimi kurtuluşa ve zafere götürmekte Anadolu kadını kadar emek verdim.’’ diyemez.
 Toplumun temeli olan kadınlar, çocukları ve dolayısı ile toplumu yetiştirerek, ülkenin kaderini çizerler. Tüm kadınlara ne kadar özel olduklarını hatırlatmak, duygusallıklarının zayıflık değil, aksine onları güçlü kılan özellikleri olduğunu vurgulamak isterim. Kadının isterse yapamayacağı hiçbir şey yoktur. Bu yüzden tüm kadınlar kendi öz benliklerinin farkına varmalı ve istekleri her neyse onun peşinden gitmelidir.
Başta şehit anne ve eşleri olmak üzere tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü en içten dileklerimle kutluyorum.

BAŞKAN GÜLSOY’DAN “8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ” MESAJI

“Ticarette kadınlarımızın sayısı arttıkça gelişmişlik düzeyimiz de o paralelde artacaktır”

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, yazılı bir açıklama yaparak tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı. Başkan Gülsoy mesajında, “ Ticarette ve Girişimcilikte kadınlarımızın sayısı arttıkça gelişmişlik düzeyimizde o paralelde artacaktır.” dedi.

Hayatın her alanında sevgiyi, fedakarlığı, üretkenliği ve duyarlılığı temsil eden kadınların huzurlu ve sağlıklı bir toplumun temel taşlarından olduğunu belirten KTO Başkanı Ömer Gülsoy, “Türk toplumunda kadınlarımız çok özel bir konuma sahiptir. Ülke olarak verimliliğimizin artırılmasında ve gelişimimizde en önemli etkendir. Bir anne, bir eş, bir evlat olarak kadın, toplumu dönüştüren ve istikamet verendir. Kadınlarımıza onların kabiliyetlerini ortaya koyabilecekleri fırsatlar sunulmasına vesile olursak, toplum olarak her zaman daha da ileriye gidebiliriz” dedi.

Türk kadınının tarihimizin her anında eşsiz fedakarlıklarıyla bu günlere ulaşmamızda önemli sorumluluklar aldığını ifade eden Başkan Gülsoy, “Toplumsal hayatta önemli roller üstlenen kadınlarımızın hak ettikleri konuma gelmeleri, geleceğe güvenle bakmaları, sevgi ve hoşgörü ile yetiştirdikleri nesillerin mutluluklarının ve başarılarının ilk şartıdır. Son günlerde ülkemizde gündeme gelen kadına yönelik şiddetin önlenmesi yine kadınlarımızın çocuklarını sevgi, saygı ve hoşgörülü bir yaklaşımla yetiştirmesinin çok önemli olduğuna inanıyorum. Kadınlarımız milletimizi geleceğe taşıyan evlatlarımızı yetiştirdikleri gibi, siyaset, ekonomi, iş hayatı ve pek çok alanda çok önemli görevler üstlenmektedirler. Günümüzde kadınlarımız, eğitimden bilime, siyasetten sanata, ekonomik alandan kamu yönetimine kadar her alanda üstün başarılar elde etmiştir. Bu özelliklerinden dolayı kadınlarımız, insanlığın kalbi, duygusu, estetiği, hatta hayatın temel anlamıdırlar. Kadının duygusal zekası ve varlığı, toplumun ve toplumsal barışının en büyük güvencesidir. Barışın, refahın, huzurun tüm dünyaya egemen olması ve toplumumuzu oluşturmadaki katkıları için üreten kadınlarımıza minnettarız. Onlara sadece senenin bir gününde değil, her zaman aynı sevgi ve duyarlılığı göstermeliyiz” şeklinde konuştu.

Başkan Gülsoy sözlerini söyle sürdürdü:

“Kadınlarımızın iş hayatında, siyasette ve sosyal hayatta ağırlıklarını ne kadar çok hissettirirse arzu edilen refah düzeyine o kadar kolay ulaşırız.  Kendine özgüveni gelmiş, ekonomik özgürlüğe sahip kadınlarımızın sayısı arttıkça gelişmişlik düzeyimiz de o paralelde artacaktır. Son yıllarda kadınların hem iş hayatında, hem siyasette hem de sosyal hayatta ön plana çıkmaya başladıklarını memnuniyetle görüyoruz ve ülkemizin geleceği açısından umutlarımız artıyor. Sürdürülebilir kalkınmanın yolu kadınlarımızı da ekonomik sisteme hem işgücü hem de girişimci olarak entegre etmekten geçiyor. Ticarette ve girişimcilikte aktif rol alan kadınların ülkemize ve iş dünyasına vereceği katkıya daha çok ihtiyacımız var. Bu duygularla ülkemizde kadınların şiddete maruz kalan değil başarı hikâyelerinin anlatılması temennisi ile tüm kadınlarımızın ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum.”

TOBB KAYSERİ KADIN GİRİŞİMCİLER KURULU BAŞKANI TUĞBAHAN İLGÜ’DEN 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ AÇIKLAMASI

Günümüz aile düzeninde önemli bir yer tutan kadınlara Birleşmişler Milletler tarafından verilen 8 Mart Dünya Kadınlar günü, ülkemizde olduğu gibi birçok ülkede kadınların eşitlik, kalkınma ve daha huzurlu yaşam isteklerini dile getirdikleri birlik ve beraberlik günü olarak kutlanmaktadır. Birleşmiş Milletlerin 8 Mart’ı Dünya Kadınlar Günü olarak kutlanmaya karar verilmesinden sonra; Türkiye’de de 1980’lerden başlayarak ve özellikle 1990’lardan sonra farklı kadın örgütleri tarafından daha çok kadın sorunlarının tartışıldığı günler olmuştur.

Daha uygar ve sağlıklı bir toplum için kadınlara her zaman ihtiyaç vardır. Hepimizin ortak gayesi kadınlar ve kadınlarımızın ekonomik sosyal kültürel özgürlüğüne kavuşmasıdır. Kadın girişimlerini destekleyen ve kadınların sadece ekonomik değil politik ve sosyal anlamda da güçlenmesini hedefleyen TOBB Kadın Girişimciler Kurulumuz kurulduğu yıldan bu yana birçok başarılı işlere ve projelere imza attı. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Kadın Girişimciler Kurulumuz 81 ilde 7 bine yaklaşan üyesiyle, Türkiye’nin en büyük ve en geniş katılımlı kadın üye ağına sahip bir sivil toplum kuruluşu oldu. Bugün dünyanın en geniş kadın girişimci network’ü haline geldi. Amacımız Türkiye ‘deki kadın girişimci sayısının erkek girişimcilerle eşit olması, iş hayatında nicelik ve nitelik olarak artırılmasıdır. 14 yıldır büyük bir mücadele verdik özveri ile çalıştık ve çok mesafe kaydettik.14 sene önce kadın girişimci sayısı sadece 75 bindi, şimdi 130 bine ulaştı. Bu süre zarfında kadınlar olarak şunu çok iyi gördük ki ülkemizde iş dünyasında kadınların da çok büyük yeri var. Gelişmiş bir toplum olmak için kadınlarımızı sosyal hayata, üretim süreçlerine sokmak zorundayız. Sanayi ve diğer sektörlerin gelişmesi için Avrupa Birliği normlarına taşınması ve kalkınma açısından kadınlarımızın ticaret ve ekonomi yönetiminde karar mekanizmalarında daha fazla yer alması gerekiyor. Ayrıca iş dünyası ve sosyal hayatta kadının olduğu her yerde nezaketin, zerafetin ve inceliğin olduğuda tartışmasız bir gerçek.

 

Biz Kadın Girişimciler Kurulu olarak kadın sorunlarına duyarlılık gösteriyor, kadınların hukuki haklarını, finansal kaynaklara ulaşmada kadın ve genç girişimcilerin yaşadığı zorlukları, çalışma isteklerini, iş hayatında cinsiyet eşitliğinin sağlanması gerektiğini gündeme getiriyoruz.

Kadının özgürlüğü öncelikle ekonomik bağımsızlığından gelir. Kadının ekonomik hayat içindeki yerinin güçlendirilmesi yönündeki çabaların ya öncüsü, ya destekçisi olunmalıdır. Daha güzel ve refah bir Kayseri için kadın istihdamı artırılmalı, iş ve üretim alanlarında kadınlarımıza daha fazla yer açılmalı, sosyal ve ekonomik  alanda daha fazla kadın olması gereklidir. Çünkü biliyoruz ki kadın ekonominin can damarıdır.

Kadınlarımızın güven ve huzur içinde yaşadığı bir ülke yaratmak, başta karar alıcılar olmak üzere hepimizin görevidir. Türk kadını olarak mücadelemize devam edeceğiz. Kadın gibi gülen, kadın gibi konuşan, kadın gibi üreten, kadın gibi vefalı, kadın gibi zarif bir dünya istiyoruz.

Toplumumuzun en önemli yapı taşı olan kadınlarımıza sağlık, mutluluk ve esenlik dolu günler diliyor, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum.

Diğer Haberler