Siyasilerden ve iş dünyası temsilcilerinden berat kandili mesajları

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Berat Gecesi nedeniyle yaptığı açıklamada rahmet kapılarının sonuna kadar açıldığı bu gecenin birlik ve beraberliğimize vesile olmasını diledi. Berat Gecesi’nin başta şehrimiz olmak üzere İslam Alemine ve tüm dünyaya huzur ve hayırlar getirmesi temennisinde bulunan Başkan Memduh Büyükkılıç, bu gecenin günahlardan arınmak, Yüce Rabbimizin affına nail olmak ve elif gibi dimdik olabilmek için bulunmaz bir fırsat olduğunu kaydetti.

“KONUŞARAK AŞAMAYACAĞIMIZ, ANLAŞARAK YAPAMAYACAĞIMIZ İŞ YOK”

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, yaptığı açıklamada ülkemizin ve insanlığın haset ve kavgadan uzaklaşarak huzur ve mutluluğu yakalamasının tek yolunun insani değerlerden geçtiğini söyledi. Dinimizin ve Yüce Kitabımız Kuran-ı Kerim’in bu değerlerin en önemli kaynağı olduğunu vurgulayan Başkan Büyükkılıç, “İyi bir Müslüman ve iyi bir insan olabilmek için Berat Gecesi bizler için büyük bir şanstır. Suç ve günahlarımızdan arınmak, Rabbimizin affına nail olarak dürüst ve düzgün bir yolda yürümek insanlığın bu dünyadaki en önemli görevidir. Böyle yapıldığı takdirde Rabbimiz lütfeder ve kapanan tüm kapılar birer birer açılır. Pozitif enerji yayarak, pozitif düşünerek, konuşarak ve anlaşma yolları arayarak başlayacağımız hiçbir işte başarısız olmayız. El ele, gönül gönüle vererek bu dünyadaki tüm olumsuzlukları bertaraf edebiliriz. Yeter ki, Berat Gecesi gibi geceleri en güzel şekilde değerlendirelim” diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, sözlerinin sonunda Berat Kandili'nin şehrimize, ülkemize, İslam alemine ve tüm dünyaya huzur ve mutluluk getirmesi dilek ve dualarında bulundu.

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu “BERAT KANDİLİNİZ KUTLU OLSUN”

 

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, Berat Kandili’nin birçok güzelliğe, iyiliğe, affa ve kardeşliğe vesile olması için iyi bir fırsat olduğunu söyledi.

Berat Gecesi’nin, dargınlıkların giderilmesine, küskünlüklerin son verilmesine, kardeşliğe, sevgiye, hoşgörüye ve barışa vesile olduğunu ve bunun için insanların çaba göstermesi gerektiğini belirten Dr. Mustafa Palancıoğlu, Hz. Muhammed'in bu gecede Cenab-ı Allah'ın kendisinden bağışlanma dileyenleri affedeceğini, içtenlikle yapılan duaları kabul edeceğini müjdelediğini vurguladı. Şaban ayının 14. gününü 15. gününe bağlayan gecesi Berat gecesi olduğunu hatırlatan Dr. Mustafa Palancıoğlu “Berat Gecesi bilerek veya bilmeyerek işlenen hata ve günahlardan tövbe ederek, günahların kalplerde bıraktığı kirlilikten arınma, sıkılan ve bunalan ruhların Yüce Rabbimizin rahmetine ve mağfiretine ulaşması adına Müslümanların önüne açılmış bir fırsat kapısıdır. Berat Kandili’nin Cuma günü olması ayrı bir güzellik, bu açıdan mübarek Cuma gününüzü de kutluyorum. Allah hayırlara vesile eylesin. Rabbim birlik ve beraberliğimizi bozmasın. Bu gece hep beraber dualarda birlikte olacağız inşallah.”  dedi.

BAŞKAN YALÇIN’DAN BERAT KANDİLİ MESAJI

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, 19 Nisan Cuma gününü cumartesiye bağlayan gece idrak edilecek Berat Kandili nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Mesajında Berat Kandili'nin on bir ayın sultanı Ramazan'ın habercisi olduğuna dikkat çeken Başkan Yalçın, kurtuluşa ermek anlamına da gelen bu mübarek gecenin İslam alemine hayırlar getirmesini diledi.

Başkan Yalçın, mesajında şu ifadelere yer verdi: "Af olunma, kurtuluşa erme anlamına gelen Berat Gecesi, on bir ayın sultanı mübarek Ramazan'ın gelişinin müjdecisidir. Şaban ayının 14. gününü 15'ine bağlayan bu gece, Kur'anı Kerim'in dünya semasına toptan indirildiği gecedir. Ramazan öncesi son kandil olan Berat Kandili, bir zorluktan kurtulmak, kurtuluşa ermek manalarına gelmekle beraber, günahların affı ve kulların temize çıkması nedeniyle rahmet gecesidir. Öyle ki peygamber efendimiz (sav) bu gecenin ibadetle geçirmenin pek çok sevabının olduğunu belirtmiş ve Cenabı Hakk'ın 'Benden mağfiret dileyen yok mu, onu mağfiret edeyim. Benden rızık isteyen yok mu, onu rızıklandırayım. Bir bela ile müptela olan yok mu, ona kurtuluş vereyim' buyurduğunu ifade etmiştir. O nedenle rahmet kapılarının sonuna kadar açılıp Cenabı Hakk'ın müminleri kurtuluşa erdirdiği geceyi en feyizli şekilde geçirmeli, başta ülkemiz olmak üzere yeryüzündeki bütün Müslüman kardeşlerimizin affı ve huzuru için dua etmeliyiz. Rabbim bizleri hayırlısıyla mübarek Ramazan'a ulaştırmayı nasip etsin. Bu vesileyle Berat Kandili'nin bütün İslam âlemine hayırlar getirmesini niyaz ederim."

 

 

MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ İL BAŞKANI SERKAN TOK’UN BERAT KANDİLİ MÜNASEBETİYLE YAYANLADIĞI MESAJ

Her türlü olumsuz ve bunaltıcı gelişmeyi yaşadığımız bir zaman diliminde bir kez daha mübarek bir akşamın, kutlu bir Kandil’in manevi nuruyla aydınlanıyor, ruhumuzu ısıtıyor, ellerimizi semaya huşuyla açıyoruz. Berat Kandilini idrak edeceğimiz bu gecede; Yüce Rabbimiz’den dua ve yakarışlarla bağışlanmayı umuyor, himmet, hikmet ve hidayetine muhtaç olduğumuzu ümitle haykırıyoruz. 15 gün sonra kavuşacağımız Ramazan-ı Şerife’nin müjdecisi olan Berat Kandil’i aynı zamanda af ve mağfiret çeşmesi; ihsan ve mükâfat hazinesidir. İnanıyorum ki, manevi yaraların sarılması, manevi buhranların, maneviyatta yaşanılan krizlerin tamir ve tedavisi Berat’in eşsiz imkânlarıyla mümkündür. Bu kutsi gece vicdan muhasebesi, kalp sorgulaması için iyi bir fırsattır. Diliyor ve istiyorum ki, yaşadığımız akıl almaz sorunların telafisi, mahkûm olduğumuz huzursuzluk ve samimiyetsizlik akıntısının kuruması bu kandil gecesinin bereketiyle gerçekleşsin.  Türk-İslam alemini çevreleyen ağır meselelerin hafiflemesi, akan gözyaşlarının dinmesi, feryat, fesat ve hüzünlerin son bulması Allah’tan niyazımdır. Bu gecenin kurtuluşumuza, manevi arınmamıza ve gönül dünyamızın temizliğine vesile olması elbette en halisane beklentimdir. Bu duygu ve düşüncelere, Müslüman Türk milletinin, İslam aleminin beratına vasıl olması temennilerimle Berat Kandili’ni tebrik ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Cenab-ı Allah yar ve yardımcımız olsun, inşallah bizleri beratımızla ödüllendirsin.

 

Başkan Gülsoy’dan Berat Kandili Mesajı

Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, Berat Kandili dolayısıyla yazılı bir mesaj yayımladı.

Başkan Gülsoy, "Sevgi ve kardeşlik bağlarının pekiştirildiği, pek çok güzelliğin yaşandığı Ramazan-ı Şerifin habercisi olan Berat Kandilini idrak etmenin huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Berat Kandilinin yüreklere aydınlık, sıkıntı da olanlara da kolaylık vesilesi olmasını temenni eden Gülsoy; “Tüm İslam âlemi için fırsat olan Berat Kandili,Allah'ın bütün kullarına rahmet, lütuf ve mağfiret kapılarını aralayarak kullarını bağışladığı, günahlarını affettiği, dualarına karşılık verdiği mübarek gecelerden birisidir. Bizler de bu fırsatı değerlendirmeli, temiz bir kalple Allah’a yönelerek,  bu mübarek geceyi en güzel şekilde idrak etmeliyiz. Bu eşsiz gecenin kurtuluşumuza, günahlardan beratımıza vesile, günahlardan arınmış, tertemiz bir vicdanla hayırlı başlangıçlar için de büyük bir adım olmasını temenni ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle tüm İslâm âleminin mübarek Berat Kandillerini tebrik ediyorum. Berat Kandili vesilesiyle beratımızın önünde duran her türlü engeli bertaraf ederek birbirimizin beratına yardımcı olmayı, Ramazan-ı şerife barış, huzur ve güven içinde kavuşmayı Cenab-ı Hakk’tan niyaz ediyorum” ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler