SP İl Başkanı Coşkun, Büyükkılıç'a seslendi: "O komisyon başkanı özür dilesin"

Saadet Partisi İl Başkanı Baki Coşkun sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, geçtiğimiz gün yapılan Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısında yapılan konuşmaları gündeme taşıdı.

Ak Partili Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Ahmet Tural'ın Erciyes'teki turizm tesislerine yaplan zammı "Zaten kayak lüks spordur. Alt gelir grubunun yapacağı spor değil" desteklemesini eleştiren Başkan Coşkun, "Erciyes Kayak Merkezi bilet fiyatlarına yapılan %20'ye varan zammı; "Kayak lüks bir spordur alt gelir durumunun yapabileceği bir spor değildir" diyerek savunmaya çalışan komisyon başkanının 18.yüzyıl mantığıyla halkı soylular ve köylüler şeklinde ayırmasını reddediyoruz.

Düşük gelirli vatandaşların bu sporu yapmaya hakkı yok mu? Bu açıklama halka tepeden bakan bürokratların üslubudur. Şiddetle kınıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti bir derebeylik değildir. Kayak zengin sporu ise tüm halkımızdan toplanan vergilerle yapılmış bir yatırımdan dar gelirli vatandaşların istifade etmesini temin etmek sizlere düşer. Komisyon başkanının çıkıp tüm vatandaşlardan özür dilemesini ve bu fahiş zammın geri çekilmesini bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler