TBMM Başkanı Şentop, Kayseri eski milletvekili Kurmel'i ziyaret edecek

Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Abdulkadir Selvi, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop'un önümüzdeki günlerde Kayseri'ye gelmeyi planladığını iddia etti.

Selvi, TBMM Başkanı Şentop'un Yassıada'da yargılanan eski DP Milletvekili İsmail Hakkı Kurmel'i ziyaret etmek üzere kente geleceğini duyurdu. Selvi'nin yazısının ilgili kısmı şu şekilde;

"Yassıada mahkemelerinin yok sayılmasıyla ilgili kanunun kabul edilmesiyle birlikte bir hukuk ayıbı temizlenmiş oldu. Yassıada teklifinin yasalaşması için büyük bir çaba gösteren Meclis Başkanı Mustafa Şentop, hayatta olan Demokrat Parti milletvekilleriyle ilgili bir araştırma yaptırmış. Şentop, Yassıada’da yargılanıp halen hayatta olan iki DP milletvekilini tespit etmiş. Biri Kayseri milletvekili İsmail Hakkı Kurmel, diğeri ise Konya milletvekili Sabahattin Sayın. Her ikisi de Yassıada mahkemelerinden yargılanmış isimler. Yassıada’nın canlı tanıkları. İkisi de hukukçu. İkisi de Cumhuriyet’le yaşıtlar. 1923 doğumlular.

1923 yılında Kayseri Develi’de doğan İsmail Hakkı Kurmel, Ankara Hukuk mezunu. Sarız hâkimliği yapan Kurmel, TBMM’de 10 ve 11. dönem  Kayseri milletvekili olarak bulunmuş. Meclis Başkanvekilliği görevinde de bulunan Kurmel, 27 Mayıs’ta DP milletvekili olduğu için Yassıada’da yargılanmış. İsmail Hakkı Kurmel, ünlü işadamı Necati Kurmel’in ağabeyi oluyor. Bir dönemin ünlü siyasetçilerinden Hüsamettin Özkan’ın da akrabası oluyor.

Meclis Başkanı Şentop, DP milletvekilleri İsmail Hakkı Kurmel ve Sabahattin Sayın’ı en kısa sürede ziyaret etmeyi planlıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan da “Sen ziyaret et. Ben de görüşmek istiyorum” demiş. Yassıada’nın canlı tanıkları ile Yassıada mahkemelerini yok sayan düzenlemenin iki mimarının bir araya gelmesi demokrasi açısından tarihi bir görüntü olacak. Dilerim bu buluşma canlı hatıralar eşliğinde Yassıada’da olur."

Diğer Haberler