Ürkündaş: “28 Şubat ders alınması gereken bir süreçtir”

Saadet Partisi İl Başkanı Nuri Ürkündaş, 28 Şubat Postmodern Darbesinin 22. yıl dönümü dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı.

28 Şubat Postmodern Darbesinin Türk siyasi hayatında unutulmaması ve ders alınması gereken bir süreç olduğuna değinen Ürkündaş açıklamasında şu sözlere yer verdi;

 “O dönemde iş başında olan 54. Erbakan hükümetine karşı yapılan sindirme ve karalama açıklamalarının çoğunu Merhum Hocamızın en değer verdiği kurum olan Türk Silahlı Kuvvetlerinin içine yerleşmiş bazı art niyetli kişiler tarafından yapıldığı bilinmekte. Ancak, biz onların bugün pişman olduklarını düşünüyoruz. Çünkü Merhum Erbakan Hocamız, Ergenekon ve Balyoz davalarının ortaya atıldığı bir dönemde bile Türk Silahlı Kuvvetlerine sahip çıkarak, ordumuza yönelik ithamlarda bulunulmasına karşı çıkmıştır. Şu da bilinmeli ki 28 Şubat sadece Ordu içerisindeki art niyetli subayların yaptığı bir darbe değildi. Burada sermaye çevreleri, medya, STK ve adaletin üst makamları yer aldı. Biz, bu grupların da bugün büyük bir hata yaptıklarının farkına vardıklarını düşünüyoruz. Bu süreç bir mühendislik çalışmasıydı, ölçülüp biçildi. Birileri toplumu kendi kafalarına göre dizayn etmeyi denedi. Kısmen başarılıda oldular. Bugün bunun etkilerinden birisi de mevcut iktidarın varlığıdır. Bu iktidar 28 Şubat Postmodern darbesinin bir ürünüdür. Dünya Siyonizminin etkisi altında kalan iktidar halen 22 yıl önce mağdur edilen ve bugün dahi hakları verilmeyen kardeşlerimizin mağduriyetlerini giderememiştir. Sonuçta darbenin etkilerinin tam olarak geçtiğinden bahsedemeyiz. Bu tip darbelerin ve en son yaşadığımız 15 Temmuz Darbe girişiminin bir daha yaşanmamasını diliyor 28 Şubat Postmodern darbe mağduru kardeşlerimizin haklarının bir an önce teslim edilmesini Saadet Partisi olarak bekliyoruz”  

Diğer Haberler