Valilik'ten Yörük aile ile ilgili son dakika açıklaması

Kayseri Valiliği, kamuoyunda Yörük bir ailenin Tomarza'daki yaylaya alınmadığı iddiaları üzerine açıklama yayımladı.

Açıklamada, bahsi geçen yaylanın endemik bitki sayısı açısından korunaklı bir alan olduğu ve 2020 yılı itibariyle bu alanın hayvan otlatmaya kapandığı belirtildi.

Açıklama şu şekilde; "Bazı basın yayın organlarında ve sosyal medya hesaplarında Yörüklerimizin Tomarza İlçesi’nde bulunan Çokça Yaylasına alınmadığı şeklinde haberler yer almıştır.

Çokça Yaylası, Anadolu Diyagonali hattında yer alan bir bölge olup endemik bitki sayısı oldukça fazla olması nedeni ile korunan alanlar içerisinde yer almaktadır. Söz konusu alan 2020 yılında  Orman Teşkilatı tarafından, endemik bitkilerin korunması nedeniyle hayvan otlatılmasına kapatılmıştır. Yörüklerimize bu bölgeye otlatmak için hayvan alınmayacağı buraya gelmeden önce tebliğ edilmiş ve kendilerine alternatif alanlar gösterilmiştir.

Söz konusu  bölgelerden Tomarza ilçesi Kurubel Yaylasına yerleşmeyi kabul etmişler ve Tomarza ilçemizde Arslantaş köyünde hayvancılık yapan vatandaşlarımızın da hayvancılık yaptığı bölgeye Yörüklerimiz çadırlarını kurarak hayvan otlatmaya başlamışlar."

Diğer Haberler