Yeşilhisar'da 'En Güzel Buzağı ve Kuzu Yarışması' düzenlendi

Yeşilhisar'da 'En Güzel Buzağı ve Kuzu Yarışması' düzenlendi.  

Yarışmada, İlçe Kaymakamı Fatih Bayram, İlçe Belediye Başkanı Halit Taşyapan, Tarım Orman İl Müdürü Mustafa Şahin, Yeşilhisar Ziraat Odası Başkanı Hamza İkiz, Yeşilhisar Süt Üreticileri Birlik Başkanı İbrahim Karagöz ve Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Bulut jüri olarak hazır bulundu.

Yarışmada en güzel kuzu dalında 1. olan üretici Hakan Burcu, 2. Üretici Hüseyin Eroğlu, 3. Üretici Yaşar Aksoy oldu. En güzel buzağı dalında ise 1. olan üretici Ömer Çinitaş, 2. üretici Mustafa Demirel ve 3. üretici Samet Çaylak olurken, jüri tarafından dereceye girenlere ödülleri takdim edildi.

Tarım Orman İl Müdürü Mustafa Şahin yapığı açıklamada bu tür yarışmaların farkındalık oluşturması açısından önemli olduğunu, kârlı bir hayvancılık için "Ot olmadan et olmaz" ilkesi ile hareket edilmesi ve kaba yem üretimine ağırlık verilmesi gerektiğini belirtti. Dereceye giren yarışmacıların her birine 5 dekar alanda üretim yapmak için Tarım Orman İl Müdürlüğü tarafından Yem Bezelyesi tohumu hediye edildi.

Diğer Haberler