"Kayseri’yi oy deposu olarak görüyorlar, yatırım yapmaya gerek yok penceresinden bakıyorlar"

Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı, Teşkilat Başkanı ve Kayseri Milletvekili Mahmut Arıkan, düzenlenen ‘2023 Z Raporu’ toplantısında yaptığı açıklamada, “TÜİK'e göre 18-24 yaş arası gençlerin sadece yüzde 48’i bulunduğu ülkede. Yüzde 52 oranında genç bu ülkede mutlu değil, bu ülkede yaşamak istemiyor” dedi.

SP Genel Başkan Yardımcısı, Teşkilat Başkanı ve Kayseri Milletvekili Mahmut Arıkan ‘2023 Z Raporu’ toplantısında açıklamalarda bulundu. Gençlerin mutsuz olduğunu ifade eden Vekil Arıkan, “TÜİK'e göre 18-24 yaş arası gençlerin sadece yüzde 48’i bulunduğu ülkede. Yüzde 52 oranında genç bu ülkede mutlu değil, bu ülkede yaşamak istemiyor. Meclis kürsüsünden AK Partili arkadaşlar çıktı dedi ki ‘ya muhalefet niye böyle yapıyorsunuz, lisans öğrencileri için 2 bin lira burs veriyoruz. Yüksek lisans öğrencileri için 4 bin lira burs veriyoruz. Doktora öğrenciler için 6 bin lira burs veriyoruz. Biz geldiğimizde bu bursu öğrenciler hayalinde bile göremezdi.’ 2002 yılında lisans öğrencileri 45 lira para alıyormuş. 45 lira olan burs 2 bin lira yapıldı dendiğinde bende; 45 lira olan bursla 2002 yılında öğrenci iki tane çeyrek altın alabiliyorken bugün hiç çeyrek altın alamıyor dedim” ifadelerini kullandı.

“Her şeye para var Kayseri’ye otobana geldiğinde para yok niye Kayseri’yi oy deposu olarak görüyorlar. Kayseri'ye yatırım yapmaya gerek yok penceresinden bakıyorlar ve Kayseri’yi yatırımdan ötekileştiriyorlar” dedi.

SP Genel Başkan Yardımcısı, Teşkilat Başkanı ve Kayseri Milletvekili Mahmut Arıkan “Her şeye para var Kayseri’ye otobana geldiğinde para yok niye Kayseri’yi oy deposu olarak görüyorlar. Kayseri'ye yatırım yapmaya gerek yok penceresinden bakıyorlar ve Kayseri’yi yatırımdan ötekileştiriyorlar. 2015’ten beri Kayseri’ye hızlı tren sözü veriliyor. Nisanda, martta bu söz verildi ama en son bakan 2028 tarihini işaret etti bunun sebebi de iktidar Kayseri’yi önemsemiyor. İktidar Kayseri’ye bu insanlar ne yaparsak yapalım bize oy verir gözüyle bakıyorlar” şeklinde konuştu.

Arıkan, “2011’de davulla zurnayla Kayseri Cumhuriyet Meydanında yapılan mitinglerde yapılan basın toplantılarında iktidar ısrarla 2023 hedeflerini bizlerle paylaştılar. 2023 hedeflerine göre dünyanın ilk 10 ekonomisi arasında yer alacağız dediler 17’inciliğe düştük, Kişi başına gelir 25 bin dolardı ancak 13 bin dolar gerçekleşti, Enflasyon için tek hane dendi. Yüzde 65 olarak gerçekleşti, İşsizlik yüzde 5 olacaktı yüzde 8 olarak gerçekleşti, otoyol hedeflerinde gerçekleşme oranı yüzde 26,69 oldu, hızlı tren hedeflerinde gerçekleşme oranı yüzde 14,87 oldu, Havaalanı yolcu kapasitesi hedeflerinde gerçekleşme oranı yüzde 21,96 oldu. Göreceksiniz çok yakında seçimlerden önce Kayseri Havalimanı Yeni Tesisi yine açılacak. Ama bu rakamlar konuşulmayacak” şeklinde konuştu.

Diğer Haberler