İYİ PARTİLİ ATAŞ’TAN TERÖRİST BAŞI, TRT VE MELİKGAZİ TEPKİSİ

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, TRT’de yaşanan terörist başı skandalı ve Melikgazi Belediye Meclisindeki TC. ibaresi tartışmaları ile ilgili konuştu. Ataş, Melikgazi Belediye Meclisi’nde, belediye tabelasına TC eklenmesine yönelik teklife, “Maliyeti yüksek” yanıtı veren Başkan Mustafa Palancıoğlu’na da tepki göstererek, “TC’nin ruhunu bilen bu şekilde hesap yapmaz. Yazık, çok yazık” yanıtı verdi.

Seçim öncesi TRT’de yaşananların ve sonrasında yapılan açıklamaların film senaryolarına taş çıkaracak özellikte olduğunu ifade eden  milletvekili  Dursun Ataş, “Gerçekten de seçim öncesi ve sonrası bir siyasi tiyatro izliyoruz. Seçimlere beka söylemi ile başlayanların seçim sürecini beka tehdidi olarak gördükleri kesimlerle yani terör örgütleriyle, o örgütleri destekleyenlerle nasıl kol kola tamamladıklarını herkes gördü. Yani takke düştü, kel göründü. Bu vahim tabloyu bilim adamları mutlaka araştırmalıdır. Çünkü siyaset tarihi bu alanda bir ilke şahit olmuştur.  Cumhurbaşkanı çıkıyor ve ‘Ben TRT’ye çıkan ismin kırmızı bültenle arandığını bilmiyordum’ diyor. Devletin başısınız. Bu  terörist devletin televizyonuna sizden habersiz çıkamaz. Hani  siz aldanmazdınız. Bu kaçıncı aldanma? FETÖ, Ergenekon kumpası, Amerikalı rahip ve daha neler neler.  ” diye konuştu.

“SORUMLULAR HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUK”

Ataş, seçim öncesi TRT’de yaşanan skandalla ilgili de harekete geçtiklerini ifade ederek, “Bugün TRT’ye başvursak ve biz çıkmak istiyoruz desek, kılı kırk yararlar, ama her nedense kırmızı bültenle aranan bir terörist rahatça çıkıp demeç veriyor. Bu kabul edilebilir mi? Bu nedenle 23 Haziran İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinden önce Devletin resmi kanalı TRT’nin kırmızı bültenle aranan terörist Osman Öcalanla yaptığı röportaj üzerine, sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunduk. Bu konuda da millet adına gereken  neyse yapacağız” dedi.

ATAŞ’TAN, AKŞENER’E DESTEK: ATTIĞINIZ ÇAMURLAR BİZLERE BULAŞMAZ

İYİ Parti  Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, partinin Genel Başkanı Meral Akşener’e yönelik bazı çevrelerce yapılan FETÖ iftiralarıyla ilgili olarak da Akşener’e destek vererek, “Genel Başkanımız ortaya atılan iddiaları ispatlamayanlar, alçaktır ve şerefsizdir diyor. Bu iftiraları ortaya atanlardan ses yok. Çünkü İYİ Parti yükseliyor. Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener, bugün ülkemizin geleceğe umutla bakmasını sağlayan, umut ışığıdır. Attığınız çamurlar bizlere bulaşmaz. Çünkü güneş balçıkla sıvanmaz” ifadelerini kullandı.

“TC’NİN RUHUNU BİLEN BU ŞEKİLDE HESAP YAPMAZ”

Diğer yandan İYİ Parti Milletvekili Dursun Ataş, Kayseri’de yaşanan TC tartışmalarıyla ilgili de konuştu. Melikgazi Belediye Meclisi’nde yaşananları değerlendiren Ataş, “Melikgazi Belediyesi’nin tabelasına TC eklensin talebine bir belediye başkanı ‘Maliyeti yüksek ya da maliyeti yükseltir’ şeklinde cevap veriyorsa, yazık. O belediye başkanını o makama getiren, bu cumhuriyettir. Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş sürecini iyi okusun. Melikgazi Belediyesinin tabelasına TC ibaresinin yazılması için parası yokmuş, maliyeti yüksekmiş. Buradan ilan ederek söz veriyorum, TC ibaresini yeter ki yazdırsınlar, parasını ben ödeyeceğim. Böyle bir şey olamaz, kabul edilemez. Yazıklar olsun bu anlayışa. Bu açıklama, en başta bu ülkeyi kuran, Türkiye Cumhuriyeti’ni bu günlere getiren insanlara saygısızlık. TC’nin ruhunu bilen bu şekilde hesap yapmaz zaten. Bu süreçte kamuoyunda özür dilemesi gerekenler, vakit kaybetmeden bu özür kapsamında da ilk iş, o tabelaya TC’yi eklemelidirler.” diye konuştu.

Diğer Haberler