Köfteden zehirlenen 23 öğrenci hastaneye kaldırıldı

Servet Akaydın İlkokulu’nda yedikleri köfteden zehirlenen öğrenciler hastaneye kaldırıldı.

İddiaya göre Kocasinan İlçesi Fevzi Çakmak Mahallesi’nde bulunan Servet Akaydın İlköğretim okulunda sabah saatlerinde kantinden köfte yiyen öğrencilerden 23’ü fenalaştı. Okula çağırılan ambulanslar öğrencilere ilk müdahaleyi yaptı. Bazı öğretmenler fenalaşan öğrencilerle ilgilenmek yerine basın mensuplarıyla tartışma yaşadı.

“İHMAL VAR”

Okul dışında bekleyen bazı veliler ise okuldan bilgi alamadıklarını kaydederek, “Okulda çok ihmal var. Gerçekten çok. Biz okula geldik, bilgi vermediler. Güvenlik açıklama yapıyor. Bizim muhattabımız müdür mü yoksa öğretmen mi? Bize arayıp da söylemediler. Bize ‘hepinizi ararsak burada izdiham yaşanır’ diyorlar. Başka bir şeye geldiği zaman arıyorsunuz, söylüyorsunuz da böyle bir durumda niye bana bilgi vermiyorsunuz? Benim kızım okuldan eve gelse, evde kussa ben nereden bileceğim. O anda kimi suçlayacağım. Köfte yediklerini söylüyorlar. Müdür çıkıp da bir açıklama yapmadı. Okulda çok ihmal var. Gerçekten çok ihmal var. Ben şikayetçi de olacağım. Her konuda arayıp ‘çocuğunuzun şu hatası var, şu ihmali var’ diyorlar da bunu bana neden söylemiyorlar. Benim çocuğum can değil mi? Bunun hesabını bana kim verebilecek? Ben şikayetçiyim” diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Bahamettin Karaköse’nin okula gelerek yetkililerden bilgi aldı. Ayrıca soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

Diğer Haberler