Talat Eyüp ENSARİ

TÜRK YÜZYILI'NIN SON ALAMETİ: KAAN

Dünyaya dönem dönem mührünü vuran Türk Milleti, 4 asır sonra tekrar mührünü hazırlıyor.

Milli Muharip uçağımız KAAN'ın da göklerde yerini almasıyla bu milletin her bir ferdine özgüven ve umut gelmiştir.

Biliyoruz ki dünya cennet değildir. Ekonomik sorunlar maalesef ki ülkemizde devam etmektedir. Bununla birlikte sosyal ve kültürel bozulma toplumun her kesimine yansımış durumdadır. Türk Milleti'nin gelecekte toplumsal olarak daha sağlıklı olabilmesi için muhakkak ekonomik ve sosyal iyileşmenin gerçekleşmesi gerekmektedir.

Fakat yerli İHA ve SİHA'lar ile başlayan süreç, Alper Gezeravcı'nın uzaya çıkması, savunma sanayinde söz sahibi olunması ve son olarak KAAN'ın test uçuşunu gerçekleştirmesi, kara bulutları dağıtmaktadır. Türkiye sırtındaki kamburlardan birer birer kurtularak yoluna dolu dizgin devam etmektedir. Bu uğurda emeği geçen her bir ferdimize sonsuz şükranlarımı sunuyorum.

Savunma sanayinde Türkiye'nin söz sahibi olması hem kendi kaynaklarıyla kendini savunması anlamına gelirken, hem de bizden medet uman dost ve komşu ülkelerinde etrafımızda toplanması için sebep olmaktadır. Yanımızda kümelenen ülkeler güçlü ve bağımsız bir koruyucunun verdiği güvenle Türkiye'ye daha çok yakınlaşacaktır. Bu da bölgemizde Türkçe politikaların gerçekleşmesine zemin hazırlayacaktır. Ayrıca savunma sanayinde başarılı olunması Türkiye'nin sözünü daha fazla dinletir hâle getirmiştir. Geçtiğimiz gün Somali ile imzalanan savunma işbirliği anlaşması ile ülkemizin 10 yıl boyunca bu ülkenin denizlerini koruyacak olması, aleme nizam verme iddiamızı bir kademe daha ileri taşımıştır.

Türkiye bahtımızdır, kaderimizdir. Yolu daima açık olsun.

Diğer Makaleler