VEKİL ERSOY ''KAYSERİ SÜMÜKLÜ FETÖ İLE ANILAMAZ''

MHP Kayseri milletvekili Baki Ersoy , son dönemlerde Kayseri 'nin adının FETÖ terör örgütü ve sümüklü FETÖ ile anılmasının kendisini  Kayserili bir milletvekili olarak rahatsız ettiğini dile getirdi

Bütçe görüşmelerinde bir konuşma yapan Baki Ersoy ''Ayrıca, belirtmeden geçemeyeceğim önemli bir konu ise Erciyes gibi bereketli bir değere sahip, Erciyes'in rakımıyla, heybetiyle, özü ve her türlü davranışıyla şekillenen yüksek karakterli Kayseri'nin, son dönemlerde isminin FETÖ terör örgütüyle yoğunlukla anılması, Kayseri'nin bir milletvekili olarak beni oldukça rahatsız etmektedir.  Tüm bu anlattıklarımla beraber vurgulamakta bir kez daha fayda görüyorum: Kayseri'nin birlikte en son anılacağı kişiler hainlerdir, teröristlerdir; Kayseri'nin birlikte en son anılacağı unsurlar terör örgütleridir, şer odaklarıdır; vatanın, milletin ve devletin karşısında tavır alanlardır. FETÖ' nün gayrimeşru çocuklarıyla, şizofren FETÖ sümüklüsüyle anılacak tek bir Kayserili dahi yoktur; şayet var ise bizim için yok hükmündedir. Zaten bu amaçta ve zihniyette olanlarla ilgili devletimiz, diğer tüm illerimizde olduğu gibi, gerekli önlemleri almış ve gerekeni yapmıştır. Kayserimizin yiğit evlatları; ticaretiyle, siyasetiyle, duruşuyla, varlığıyla, şahsiyetiyle, çalışkanlığıyla, hayırseverliğiyle, devlete sadakatiyle, vatan ve millet sevdasıyla her daim yol başçı olmuştur ve her daim öyle kalacaktır. Kayseri'mizin, Kayserilimizin adını, soyadını, tüm marka değerlerini kirletenlerle ya da kirletmeye meyil edenlerle, her daim, büyük Türk milleti adına, Kayserili hemşehrilerimiz adına hesabımız olacak ve mücadelemiz bitmeyecektir.''dedi. Ersoy konuşmasını şöyle sürdürdü:
 

'' Şöyle ki Kayseri deyince, aklımıza, hayrın, yardımlaşmanın, çalışkanlığın, özverinin, girişimciliğin, birlikte uzlaşı ve kardeşlik kültürüyle yaşamanın başkenti olması gibi birçok haslet ve farkındalık gelmektedir.Bunların yanı sıra, ekonomimizin iyileşmesi ve üretimin artması için tarım ve sanayi alanındaki teşviklerin düzenlenmesi ve adil teşvik sisteminin uygulanması gerektiğini düşünmekteyim. Bölgelere göre ve ilçe bazlı teşvik sisteminin uygulamaya geçmesi oldukça önemlidir. Bu kapsamda, hak ettiği destekleri maalesef alamadığını düşündüğüm seçim bölgem olan Kayseri'nin çalışkan ve cefakâr ticaret insanlarının beklentisi de oldukça yüksektir. Bu anlamda, Kayseri'mizin teşvik bölgesi olarak 2'nci bölgeden 3'üncü bölgeye alınması, ilçelerimizin ise en azından 5'inci bölgeye alınması gerekmektedir.   Tarım alanında ise IPARD Hibe Programı'nın 42 ilden ziyade, Kayseri'miz dâhil 81 ilde uygulanması kalkınma anlamında çok önemli bir adım olacaktır. Yine, çiftçilerimizin, kamu bankalarına ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan kredi borçlarının da yeniden yapılandırılmasının şart olduğunu bir kez daha belirtmek istiyorum.   Kayseri Erciyes Üniversitesinin birçok fakültesi, sağlık merkezi, hizmet binası, araştırma merkezi binası gibi yapıların çok büyük bir çoğunluğu Kayserili hayırseverlerimiz tarafından yapılmış ve üniversitemize hediye edilmiştir.

     Yine, Kayseri'mizin birçok yerinde, gerek şehir merkezinde gerekse ilçelerimizde hayırseverlerimize ait birçok okul, cami ve hizmet binaları bulunmaktadır. Kayserili hemşehrilerimizin hayırseverlikleri birçok şehrimize örnek olmuş ve hayırseverlik konusunda Türkiye'de parmakla gösterilecek bir noktaya gelinmiştir. Allah hepsinden razı olsun.


    Türkiye'nin merkezinde yer alan, altı bin yıllık tarihî geçmişe sahip en eski yerleşim yerlerinden biri ve İpek Yolu üzerinde yer alan Kayseri'miz uygun coğrafi konumunun da etkisiyle her devirde önemini korumuştur. Pek çok uygarlığa beşiklik yapmakla birlikte, önemli bir sanayi ve ticaret merkezi olma özelliğini, her geçen gün gelişen sanayisiyle de daha da pekiştirmektedir. Dünyanın ilk organize ticaret merkezi olarak kabul edilen Kültepe Kaniş-Karum'da başlayan ticaret geleneğini tarih boyunca devam ettiren Kayseri, 5 milyar doları aşan üretimi, 3 milyar dolarlık dış ticaret hacmi, 2 bin civarında üretim merkeziyle ülkemizin en önemli ticaret ve sanayi şehirlerinden bir tanesidir. Yenilikçi, girişimci, çalışkan ve hayırsever insanıyla Kayseri marka bir şehirdir. İlimizde 3 organize sanayi bölgesi, 16 küçük sanayi bölgesi, 1 serbest bölge, 1 teknoloji geliştirme bölgesi bulunmaktadır. Kayseri'de toplam 46 milyon 552 bin metrekare planlı endüstri alanı bulunmaktadır. Kayseri'mizin 2019 yılı ihracat rakamı Allah izin verirse 2,2 milyar dolar olarak gerçekleşecektir.


    Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; Kayseri'mizin adının kirli terör örgütüyle değil, bu gerçeklerle anılması doğru olacaktır. "Kayseri" denince akla, uygarlıkların şehri ve Kapadokya'nın başkenti olan kadim bir kent gelmelidir; asırlar boyu süregelen kardeşliğin ve barışın başkenti olduğu gelmelidir; birer doğa harikası olan Erciyes ve Kapuzbaşı Şelaleleri gelmelidir; dünya mutfağına adını yazdırmış olan mantımız, şu günlerde gündemde olan fakat tartışmaya dahi gerek duymadığımız pastırmamız gelmelidir çünkü dünyanın neresine giderseniz gidin "Kayseri" deyince akla pastırma gelir.

 
    Kayseri tarih demektir, Kayseri Anadolu demektir, Kayseri Selçuklu, Kayseri Mimar Koca Sinan demektir. Tüm bunların yanında, şehrimizin bütünlüğünde hissedilen vatan, millet ve devlet bilinci had safhadadır. Tarihin hiçbir devrinde ismi isyanlarla, devletine ve vatan, millet bütünlüğünün karşısında tavır alanlarla anılmamış kadim bir kenttir Kayseri'miz.
    Evet, bugün 17 Aralık 2019. Bundan tam üç yıl önce, 17 Aralık 2016 tarihinde Kayseri'de çarşı iznine çıkan askerlerimizi taşıyan halk otobüsüne yönelik bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda şehit olan askerimizi rahmetle, Fatihalarla anıyor, gazilerimize de sağlıklı bir ömür diliyorum. Allah'a şükürler olsun ki şehitlerimizin de kanı yerde kalmamıştır.


    Olayın olduğu dönemde Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri İl Başkanı olarak yaşadığım ve hayatımın en etkileyici olaylarından birisi olarak tarihe geçmiş olan bir anekdotu siz kıymetli milletvekillerimizle paylaşmak istiyorum: Olay, 17 Aralık 2016 tarihinde bir cumartesi günü saat tam 08.45'te gerçekleşti. Ben ve arkadaşlarım, ilçelerimizin birindeki kongremize katılmak üzere, sabahın erken saatlerinde il teşkilatında toplanmış bulunmaktaydık. Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri İl Başkanı olarak, patlamanın akabinde tüm dava arkadaşlarıma kısa mesaj göndermek suretiyle, kan ihtiyacı olabileceği hususunu hatırlatmak gereği duymuştum. Aradan yarım saat geçmeden, aşırı soğuğa rağmen, Erciyes Üniversitesi yerleşkesinin içerisinde, yoğun güvenlik önlemleri arasında metrelerce kuyruk oluştuğu ve Kayseri halkının her an teyakkuzda olduğu bilgisini aldık. Kısa zaman içerisinde bizim de ulaştığımız alandaki soğuk havaya, ağır barut kokusuna rağmen Kayserili hemşehrilerimiz, askerlerinin, canlarının, evlatlarının yanında olmuş ve uzunca bir süre olayın yaşandığı bölgeyi terk etmemiştir. Tıpkı, devletimize birçok büyüğümüzü yetiştiren Kayseri Lisesinin 1915-1916 eğitim öğretim yılında lise son sınıf öğrencileri Çanakkale Savaşı'nda şehit düştüğü için mezun veremediği ve o yıla ait sayfada Osmanlıca "Bu sene teşekkür edilmemiştir." sözleridir Kayseri'mizi anlatan. "Kim var?" diye sorulunca sağına soluna bakmadan "Ben varım." diyen; vatanının, milletinin ve devletinin her an yanında, yanı başında olandır Kayseri.    Kayseri'miz Türkiye'de bir ilke daha imza atmıştır, çok şükür. Kayseri'mizin en büyük marka değeri olan Kayserispor'umuzun Başkanlığına "Süper Lig'deki ilk kadın Başkan" unvanıyla Berna Gözbaşı Hanımefendi gelmiştir. Şehrimizin olumlu anlamda ilkleri ülkemize yaşatmaya devam etmesini umut ediyor, Berna Başkanımıza, yönetim kuruluna ve sevdalısı olduğumuz Kayserispor'umuza Süper Lig'de başarılar diliyorum.    Bu duygu ve düşüncelerle, 2020 yılı bütçemizin hayırlara vesile olmasını temenni ediyor, hepinize saygılar sunuyorum. Sağ olun.''

Diğer Haberler