"Ayasofya kararı Milli Görüş ve Saadet Partisi'nin en büyük zaferidir"

Saadet Partisi Melikgazi İlçe Başkanı Sinan Aktaş yaptığı yazılı açıklamayla gündemi değerlendirdi. 15 Temmuz ve Ayasofya'nın cami olarak hizmet verecek olması ile ilgiil konuşan Aktaş, "Cumhurbaşkanı ve Danıştay'ın kararı en çok biz Milli Görüşçüleri sevindirmiştir." dedi.

Aktaş yaptığı açıklamada "15 Temmuz; bu ülkede yaşayıp yine bu ülkenin imkanlarını kullanarak belli bir potansiyele ve güce ulaştıktan sonra eline silahı alıp vatanımıza, milletimize ve değerlerimize kastetmeye çalışanlara bu aziz milletin verdiği en büyük derstir." şeklinde konuştu. 

Başkan Aktaş sözlerini şöyle sürdürdü; "Danıştay’ın verdiği kararla müze olarak kullanılan Ayasofya, cami olarak tescillendi ve inşallah 24 Temmuz'da ilk namazla beraber 5 vakit ibadete açılmış olacak. Bu süreçte Sayın Cumhurbaşkanı’nın Ayasofya ile ilgi şu sözlerinin bilinmesinin gerekli olduğunu düşünüyorum. Sayın Cumhurbaşkanı bir mitingde Ayasofya’yı açın denildiğinde “Sultan Ahmet’i doldurdunuz mu ki Ayasofya’yı açalım” diye cevap vermişti. Yine gençlerle bir sohbetinde Ayasofya ile ilgili sorulan bir soruya “Getirisinden fazla götürüsü olacaktır. Dünyada bir çok ülkede bizim camilerimiz var. Biz Ayasofya’yı açtığımızda bu camilerimizin başına neler gelir siz biliyor musunuz? Ben böyle bir karar alacak kadar istikametini kaybetmiş bir lider değilim” diye cevap vermişti. Bir başka programdaki soruya ise “O iş yargıdadır. Danıştay’ın vereceği karara göre hareket edilecektir.” demişti. Danıştay’ın ve akabinde Sayın Cumhurbaşkanımızın bu kararı en çok biz milli görüşçüleri Saadet partilileri sevindirmiş ve mutlu etmiştir. Çünkü; her yıl Ayasofya önünde toplu olarak sabah namazı kılarak açılması için dua eden ve sürekli gündeme taşıyan bu güne kadar bizden başka kimse olmamıştır. Bu nedenle başta Danıştay üyelerimize böyle bir karar almalarından dolayı, diğer taraftan sayın Cumhurbaşkanımıza Ayasofya’nın müzeden camii statüsüne çeviren ve diyanete devrini sağlayan kararnameyi imzalamasından dolayı teşekkür ederiz. Ayasofya ile ilgili mücadelemiz mutlu sona ulaşmıştır. Bu karar milli görüşçülerin ve Saadet partililerin en büyük zaferidir. Bundan sonra mücadelemiz Faizsiz Adil Ekonomik düzeni ,Ağır Sanayii ve İslam Birliğini hem ülkemizde hemde tüm dünyada gerçekleştirme mücadelesi olarak devam edecektir."

Diğer Haberler