ÖZKAYA ''2020'DE BÜYÜME HIZI YÜZDE 5-6 OLUR''

KAYSERİ Sanayi Odası(KAYSO) Meclis başkanı Abidin Özkaya 2020 yılnda büyüme hızı rakamının yüzde 5-6 dolayında gerçekleşeceğini  söyledi.

KAYSO Meclis ve Turkuaz SeramikYönetim Kurulu B aşkanı Abidin Özkaya, 2020 yılına iyimser olarak başladıklarını belirterek, “Bizimde ısrarla düzeltilmesini istediğimiz bir takım düzenlemeler yürürlüğe girdi. Faizler düştü. Bazı sektörlerde KDV indirimi yapıldı. Sanayi üretim endeksimiz yüzde 5’ler civarına geldi. Enflasyon rakamlarının tek hanelere düşeceği günler çok uzak ihtimal olmaktan çıktı. Tüm bu olumlu gelişmelerin yakın zamanda yatırımlarımıza hız kazandıracağına, dolayısı ile işsizliği de olumlu yansıyacağı kanaatindeyim dedi.

 

Özkaya, kurumlar vergisinde yapılacak indirim ve istihdam üzerindeki yüklerin azaltılması durumunda 2020 yılında yüzde 5’ler civarında sürdürülebilir bir büyümenin yakalanabileceğini belirterek , şunları dile getirdi :
''2019 yılının son çeyreğindeki büyüme hızımız çok şükür devam ediyor.Faizlerin ve enflasyonun düşmesi,işsizliğin gerilemesi, bazı sektörlerde yapılan vergi indirimi , sanayiciyi olumlu etkiledi.Şu bilinen bir gerçek ki, yüksek vergi kayıt dışılılık  yaratıyor.Üretenleri kayıt dışına itiyor. Dünyanın hiçbir yerinde vergi oranı artırarak, tahsilatın çoğaldığı görülmedi. Sanayi endeksi rakamları olumlu olunca,sanayicimiz, kapasite kullanarak, yatırım ve istihdama önemli katkıda bulunacak.''

Diğer Haberler