19 Mayıs Açık Hava Puta müsabakalarına 80 sporcu katıldı

 Kayseri’de, 80 sporcunun katıldığı 19 Mayıs Açık Hava Puta ve Hava Koşusu İl Birinciliği 2. Ayak Hava Koşusu Müsabakaları, Geleneksel Sporlar Binicilik ve Okçuluk Tesisinde yapıldı. 
 
Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Spor Toto iş birliğiyle düzenlenen Geleneksel Sporlar, Binicilik ve Okçuluk Tesisi organizasyonlara ev sahipliği yapıyor. 19 Mayıs Açık Hava Puta ve Hava Koşusu İl Birinciliği 2. Ayak Hava Koşusu Müsabakaları düzenlendi. 8 Mayıs Pazar günü yapılan müsabaka, Minik, Yıldız, Genç ve Büyükler kategorilerinde olmak üzere yaklaşık 80 sporcunun katılımı ile tamamlandı.
 
Müsabakaları izleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, genç neslin fiziksel ve manevi eğitimlerinde sporun yerinin çok önemli olduğunu söyledi. Belediye olarak şehrin geleceğini aydınlatan yatırımlara devam ettiklerini vurgulayan Büyükkılıç, diğer taraftan da kültürde, sanatta, sporda da şehrin altyapısının güçlü olması için çalıştıklarını belirtti. Büyükkılıç, “Avrupa’nın açık ara en genç nüfusuna sahip ülkeyiz. Sporcu havuzumuzda ne kadar çok gencimiz olursa bu havuzdan o kadar çok başarılı sporcular çıkarabiliriz” dedi.

Diğer Haberler