AB Büyükelçisi Landrut, Sersim’i ziyaret etti

Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut Sersim’i ziyaret Etti.

Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, çeşitli ziyaretler yapmak için geldiği Kayseri’de Sersim’i ziyaret etti. Türkiye serbest bölgeler içerisindeki en büyük fabrika olma özelliği olan ve Dünya’nın 150 ülkesine ihracat yapan Sersim’i gezen Alman Bürokrat, ziyareti sonrası böyle büyük ve teknolojik bir tesisin bölge ve ülke için çok değerli olduğunu ayrıca tesislerin çok etkileyici olduğunu belirtti.

Sersim Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Ustaoğlu ise Alman Bürokratın ve beraberindeki heyetin tesislerine yaptığı ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve Avrupa standartlarında üretim yaparak tüm dünyada pazar paylarını artırdıklarının belirtti.

Türkiye’nin beyaz eşya sektöründeki en önemli markalarından olan Simfer’in de üretim üstü olan Sersim’de dünyanın en büyük markaları başta olmak üzere 1.200 ayrı markaya üretim yapılmaktadır. Ankastre grubu, tam boy fırınlar, ev tipi derin dondurucular ve ticari soğutucular alanında üretim yapan Sersim 1.600 çalışanı ile Kayseri’nin önde gelen şirketleri arasında yer almaktadır.

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy ve Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Başkanı Mehmet Büyüksimitci de Meyer-Landrut'a Sersim ziyaretinde eşlik etti.

Diğer Haberler