ATAMAN'DAN, ÖZDEMİR’E "SURİYELİLER" ELEŞTİRİSİ

İYİ Parti Kayseri İl Başkan yardımcısı emekli albay Sebati Ataman, MHP milletvekili İsmail Özdemir'in Suriyeliler hakkında yaptığı açıklamayı eleştirdi.

Sebati Ataman yaptığı açıklamada, Özdemir'in yapmış olduğu basın toplantısında  “Arzum ,Suriyeli kardeşlerimizin geri dönmeleridir, MHP olarak görüşümüz bir an evvel hem Suriye’den kaynaklı ülkemize yönelen tehdidin ortadan kaldırılması, bu anlamda güvenlik kuşağının Türkiye’nin arzuladığı şekilde hayata geçirilmesi ve Suriyeli kardeşlerimizin bir an evvel ülkelerine dönmeleridir” ifadelerini  eleştirdi.. Ataman, "31 Mart öncesi farklı, 31 Mart sonrası farklı açıklamalarda bulunuyorsunuz" dedi.

31 Mart seçimleri öncesi, MHP Milletvekili İsmail Özdemir ve İYİ Parti Milletvekili  Dursun Ataş arasında ki polemiği hatırlatarak şunları söyledi:

 " İYİ Parti Kayseri Milletvekili Sayın Dursun Ataş;  31 Mart seçimleri öncesinde Büyükşehir Belediye Başkanı seçilir ise, Suriyelilere Kayseri’de iş yeri açtırmayacağını, belediye olarak yetkileri çerçevesinde Kayseri’den gönderilmeleri için çalışacağını ve belediye olarak çocuk ve kadınlar dışında hiçbir şekilde yardım yapmayacağını açıkladığında;  Sayın Özdemir isim vermeden Sayın Ataş’ı hedef almış ve “ Ben seçilirsem Suriyelilere şöyle yapacağım, şuraya göndereceğim, bunu yapacağım, bunu edeceğim diyerek yetkisinin de dışına çıkarak bazı provokasyonlara zemin hazırlayabilecek söylemlerden kaçınması gerekir. Türkiye’nin güvenliği pazarda bulunmamıştır” demişti. Sayın Özdemir, ne değişti de 31 Mart öncesi farklı 31 Mart sonrası farklı açıklamalarda bulunuyorsunuz. Ayrıca kendisine hatırlatmak isterim ki, İYİ Parti Grup Başkan Vekili Sayın Lütfü Türkkan’ın 29 Kasım 2018 tarihinde TBMM Başkanlığı’na verdiği ( Suriyeliler ülkesine geri gönderilsin) önergesi AKP’nin red, MHP ve HDP’nin ise ,çekimser oylar ile reddedildi ,yine hatırlatmak isterim ki, İYİ Parti Kayseri Milletvekilimiz Dursun Ataş’ın 25 Mayıs 2019 tarihinde TBMM başkanlığına verdiği Suriyeli sığınmacılardan kaynaklanan sorunların araştırılması” önergesi de yine AKP’nin red, MHP ve HDP’nin çekimser oyları ile reddedildi. Sayın Özdemir bu söylemlerinde samimi ise neden çekimser oy kullandı.

Türkiye’de yaşayıp, Türk Bayrağını yakacak kadar pervasızlaşan ve aslında ülkemizin geleceği için büyük sorun oluşturan Suriyelilere,” kardeşlerimiz”  diyen sayın Özdemir’e  kendi söylemi ile şunu da hatırlatmak isterim . Özdemir, Türkiye’nin güvenliği pazarda bulunmamıştır.’’

Diğer Haberler