Atatürk’ün Kayseri’ye gelişinin 104’üncü yıl dönümü törenle kutlandı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Heyet-i Temsiliye Reisi' olarak ilk kez Kayseri'ye gelişinin 104’üncü yıldönümünde tören düzenlendi. Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, “Ata'mızın şöyle bir ifadesi vardı; ‘Anadolu İktisadi hayatında önemli olan bu şehir her zaman önemini koruyacaktır’ diye. Aslında bu bize hem bir iltifat olmakla beraber hem bir yol gösterip hem de iktisadi hayatta Kayseri'nin her zaman önemli olması gerektiğini ve bunun için çalışmamız gerektiğini ifade eden yol gösterici bir cümledir. Kayserimiz eskiden olduğu gibi her zaman önemini koruyacak ve her zaman bayrağının devletinin, milletinin yanında olacaktır” dedi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Heyet-i Temsiliye Reisi' olarak ilk kez Kayseri'ye gelişinin 104’üncü yıldönümü Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törenle kutlandı. Tören kapsamında 'Büyük Atatürk Gençlik Koşusu'nda dereceye giren atletlere ödül verildi. Törene, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Garnizon Komutanı Hv.Tuğg. Haldun Taşan, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, ilçe belediye başkanları, askeri erkan, siyasi parti temsilcileri, il müdürleri, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, “Bugün Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün şehrimize gelişiyle, şehrimize çok büyük bir heyecan oluşmuştu. 104 yıl sonra bugün aynı heyecanla Ata'mızın şehrimize gelişini hem kutluyor hem de o günleri anıyoruz. Kayseri Kurtuluş Savaşı başladığı süreçten itibaren Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e ve arkadaşlarına güvenmiş ve Kurtuluş Savaşı'ndaki askerlerimize sürekli destek olmuştur. Sizin bildiğiniz gibi Kayseri Lisemizden cepheye öğrencilerimiz akın akın gitmiş her yerden cepheye askerler göndermiş, ekonomik destekler yollamıştır. Kurtuluş Savaşı'nda hem Gazi Mustafa Kemal Atatürk, hem özellikle kahramanlarımıza karşı çok büyük bir sevgi beslemiştir. Yine aynı şekilde Atatürk'ün de şehrimize olan iltifatlarını hep beraber dinledik ve Ata'mızın şöyle bir ifadesi vardı; ‘Anadolu İktisadi hayatında önemli olan bu şehir her zaman önemini koruyacaktır’ diye. Aslında bu bize hem bir iltifat olmakla beraber hem bir yol gösterip hem de iktisadi hayatta Kayseri'nin her zaman önemli olması gerektiğini ve bunun için çalışmamız gerektiğini ifade eden yol gösterici bir cümledir. Kayserimiz eskiden olduğu gibi her zaman önemini koruyacak ve her zaman bayrağının devletinin, milletinin yanında olacaktır” diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ise Atatürk’ün Kayseri 5 kez gelişini anlattı. Ayrıca Başkan Büyükkılıç, “Millî Mücadele'de yürüdüğü yolları ve gördüğü desteği unutmayan Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, kurtuluşun ardından maddi manevi kalkınmanın sağlanması için elini şehrimizin üzerinden çekmemiştir. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün gazi ve şehitlerimizi rahmetle anıyorum” dedi.

Diğer Haberler