Başkan Büyükkılıç, Gaziantep’te incelemelerde bulundu

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kahramanmaraş merkezli 7.6 ve 7.7 depremlerden etkilenen Gaziantep’e gitti. 

6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli 9 saat arayla meydana gelen iki büyük deprem, Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis, Malatya ve Elazığ illerinde yıkıma sebep oldu. Depremin üzerinden 10 gün geride kaldı ve bölgede arama kurtarma çalışmaları aralıksız devam ederken Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, yıkımın yaşandığı Gaziantep’e gitti. 

Burada Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e ‘geçmiş olsun’ dileklerinde bulunan Başkan Büyükkılıç, önceki dönem Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ve Gaziantep Valisi Davut Gül ile birlikte bölgede incelemelerde bulundu.

Büyükkılıç, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Gaziantep İslâhiye’deyiz. Burada Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Fatma Şahin ve önceki dönem Adalet Bakanımız Abdülhamit Gül ve Gaziantep Valisi Sayın Davut Gül ile birlikte konteyner kentlerin kurulacağı yerlerde incelemelerde bulunduk. Biz Kayseri olarak deprem afetini yaşayan tüm illerimize destek vermek için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu manada Gaziantep’in de ihtiyaçlarına yetişmek için elimizden gelenden fazlasını yapmak için çalışacağız” şeklinde konuştu.

Diğer Haberler