Büyükşehir Belediyesi "Sıfır Atık Belgesi" aldı

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca başlatılan "Sıfır Atık Projesi" çerçevesinde hizmet binasında örnek belediyecilik sergileyen Kayseri Büyükşehir Belediyesi "Sıfır Atık Belgesi" aldı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, belediye hizmet binasına Sıfır Atık Yönetmeliğince Sıfır Atık Yönetim Sistemi kuruldu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, belediye olarak Sıfır Atık Projesi'nin başarıyla devam ettiğini belirtti.

Yerel yönetimler olarak tüm ilçelerle sıfır atık için mücadele verdiklerini aktaran Büyükkılıç, şunları kaydetti:

"Bu proje israfı önlemeyi, kaynakların daha verimli kullanılmasını, atık oluşum sebeplerinin gözden geçirilerek atık oluşumunun engellenmesini veya minimize edilmesini, atığın oluşması durumunda ise kaynağından ayrı toplanmasını ve geri kazanımının sağlanmasını amaçlıyor. Tüm ilçelerimizle hareket ediyor, toprağımızı, suyumuzu, havamızı her türlü kirlilikten korumak için mücadele veriyoruz."

Büyükkılıç, bu kapsamda projeye katkı sağlamak amacıyla Büyükşehir Belediyesi hizmet binalarında sıfır atık yönetim sistemi oluşturularak sıfır atık belgesi alındığını aktardı.

Diğer Haberler